Laura Codruţa Kovesi, primele declaraţii despre dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă. Ce spune despre DEMISIA de la DNA

Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a declarat într-un interviu pentru ziare.com că nu a avut niciodată o relaţie de prietenie cu Sebastian Ghiţă şi că nu a discutat niciodată nici la telefon, nici pe e-mail cu acesta, cu toate că fostul deputat a dezvăluit o serie de dialoguri pe care le-ar fi purtat cu aceasta pe o adresă de poştă electronică secretă.

RomaniaTV.net
17 ian. 2017, 12:32
Laura Codruţa Kovesi, primele declaraţii despre dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă. Ce spune despre DEMISIA de la DNA

Nu am participat la evenimente private cu Sebastian Ghita, nu am vorbit niciodata la telefon cu Sebastian Ghita, nu i-am dat mailuri, nu am participat decat la evenimente organizate de sefi de institutii sau de institutii publice. Nu am de ce sa demisionez. Mi-am facut si voi continua sa-mi fac treaba„, afirma procurorul sef DNA, Laura Codruta Kovesi.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Laura Codruţa Kovesi a apreciat ca scandalul creat de Sebastian Ghita are ca scop „decredibilizarea, hărţuirea şi initimidarea” întregului sistem judiciar. „Sunt multi care spun: uite ce va fac voua, cand dosarele vor ajunge la noi, ni se poate intampla la fel. Ce sunt aceste atacuri? O incercare de a ne intimida. DNA a atins persoane foarte importante, cu averi impresionante (…) S-au dat sute de mii de euro, chiar si un milion, pentru campanii anti-DNA, de hartuire, de intimidare, de denigrare”, susţine Laura Codruţa Kovesi.

Procurorul-şef al DNA respinge acuzaţiile privin „măsluirea” unor dosare instrumentate de DNA. „Pe mine nu m-a sunat niciodata cineva sa-mi spuna: dosarul asta trebuie sa-l inchizi sau sa-l deschizi”, a punctat Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi dezminte că ar fi avut o relaţie de prietenie cu Sebastian Ghiţă. „Reamintesc o declaratie pe care am facut-o anul trecut: nu am fost, nu sunt si nu voi fi prietena cu Ghita Sebastian, cu inculpatul Ghita Sebastian. Nu doresc sa intru in dialog cu un inculpat fugar, dar pentru ca exista aceste afirmatii in spatiul public, voi raspunde. In calitatea mea institutionala, am fost invitata la anumite evenimente organizate de sefi de institutii sau de institutiile cu care colaboram in activitatea noastra, ocazie cu care l-am intalnit pe Sebastian Ghita. La astfel de evenimente. Nu am participat la evenimente private cu Sebastian Ghita, nu am vorbit niciodata la telefon cu Sebastian Ghita, nu i-am dat mailuri si nu am participat decat la evenimente organizate de sefi de institutii sau de institutii publice, la care eu nu pot cenzura lista de invitati, evenimente la care au fost prezente si alte persoane. Nu am avut intalniri private cu Sebastian Ghita si nici discutii private cu Sebastian Ghita”, a punctat Kovesi, adăugând că este imposibil ca fostul deputat să poată prezenta înregistrări de la vreo întâlnire cu ea: „Nu am fost in vacante cu Sebastian Ghita, nu am petrecut timp liber cu Sebastian Ghita. Poze trucate sau editate, filme trucate sau editate pot aparea oricand asa cum au aparut si pana acum”.

Procurorul-şef al DNA se apără în faţa acuzaţiilor spunând că „se incearca o manipulare pentru ca lumea sa uite cate dosare i-au fost facute acestui inculpat, cate prejudicii a provocat statului si ca este un inculpat fugar”. „Este doar o manipulare prin care imbraca lucruri adevarate cu lucruri false. Nu am participat la evenimente private cu Sebastian Ghita, nu am participat la evenimente organizate de acesta. Sunt situatii in care, participand la evenimente a caror lista de invitati nu o pot cenzura, sa intalnesc persoane inculpate, care erau implicate in dosare DNA sau ulterior au fost cercetate. Dar acest lucru nu ma face prietena cu acele persoane. Faptul ca intr-o poza de grup apare si una dintre acele persoane nu te face prietena cu ea. Uneori, am plecat din zona unde erau persoanele respective, am evitat orice contact direct cu ele. Dar nu pot cenzura ce se intampla in afara locuintei sau a biroului meu”, a mai spus Kovesi, care a dezminţit, totodată, că adresa pe numele „Cucuveaua mov” i-ar aparţine, precum şi faptul că ar fi ofiter acoperit al unui serviciu secret dintr-o tara partenera.

Laura Codruţa Kovesi a subliniat că, în ciuda presiunilor, nu s-a gândit niciun moment să demisioneze din fruntea DNA. „De ce sa demisionez, pentru ca am deranjat niste inculpati? Ca ne-am facut treaba? Nu am de ce sa demisionez. Mi-am facut si voi continua sa-mi fac treaba. Am fost numita la DNA pentru a manageria investigarea cauzelor de coruptie la nivel inalt. Nu pentru altceva. Si atunci cand am intrat in magistratura am depus un juramant si eu, si colegii mei: ca vom respecta legea. Asta facem: respectam legea si investigam dosare de mare coruptie. Nu demisionez pentru ca sunt inculpati deranjati, care fac afirmatii mincinoase de dimineata pana seara”, a subliniat şefa DNA.

Citeşte continuarea pe Ziare.com