Tudorel Toader, după întâlnirea cu Laura Kovesi, pe tema MCV: Îmi mențin convingerea că raportul este pozitiv UPDATE

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a ajuns, marţi, la sediul Ministerului Justiţiei, unde, cel mai probabil, va avea o discuţie cu ministrul Tudorel Toader.

28 nov. 2017, 08:18
Tudorel Toader, după întâlnirea cu Laura Kovesi, pe tema MCV: Îmi mențin convingerea că raportul este pozitiv UPDATE

UPDATE Tudorel Toader, ministrul Justiției, a afirmat marți că își menține convingerea că raportul MCV este unul pozitiv.

„Ministrul Justiției are competența legală de a coordona activitatea pe care o desfășoară această comisie (Comisia MCV — n.r.) Prin urmare, am coordonat comisia, au participat toate autoritățile care fac parte din comisie, am evaluat, deși fiecare o făcuseră, am constatat plusurile și minusurile, îmi mențin convingerea faptului că raportul este unul pozitiv care arată că o recomandare e îndeplinită, credem că alte trei pot fi considerate îndeplinite, iar la fiecare din cele opt Comisia (Europeană — n.r.) a constatat progrese în îndeplinirea cerințelor fiecărei recomandări în parte”, a declarat Toader, la Ministerul Justiției, după întâlnirea avută cu șefii și reprezentanții instituțiilor din sistemul judiciar în cadrul Comisiei MCV.

 

Laura Kovesi a fost invitată la sediul ministerului pentru a purta discuţii referitoare la raportul privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Procurorul şef al DNA nu a făcut declaraţii când a ajuns la sediul ministerului.

Până la momentul transmiterii ştirii, nu au fost făcute publice informaţii referitoare la motivul vizitei.

DNA este una dintre instituţiile care au criticat proiectul de modificare a legilor justiţiei.

Seara trecută, Departamentul de Stat al SUA a atras recomandat retragerea proiectului din Parlament.

Departamentul de Stat al SUA îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar şi îndeamnă Parlamentul să respingă propunerile care slăbesc statul de drept.

Citeşte şi: Departamentul de Stat al SUA: Propunerile pentru legile justiţiei slăbesc statul de drept şi periclitează lupta impotriva corupţiei