Laura Codruţa Kovesi, surprinsă la o petrecere cu un fost şef de servicii secrete străin

Imagini inedite au ieşit la iveală cu şefa DNA. Laura Codruţa Kovesi apare alături de un personaj care ar putea deveni mâna dreaptă a lui Donald Trump în România.

26 nov. 2016, 19:20

Omul lui Băsescu, Robert Turcescu, face publice fotografii din urmă cu câţiva ani, cu Kovesi împreună cu Darren White, şef birou regional Secret Service, care a criticat-o dur. Fostul oficial american a spus că face dosare la comandă şi nu ar trebui să rămână în fruntea direcţiei, transmite România TV.

„O piedica in calea uitarii: Darren White si Laura Codruta Kovesi. Stiu, aceste fotografii vor deveni virale.

Later edit: Darren White imi spune ca pozele sint facute in 2010, linga Sibiu, dupa o conferinta pe Cybercrime”, a scris Turcescu pe Facebook.

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat la România TV că pozele sunt zguduitoare.  „Ce poti sa faci cu un sef de secrviciu strain, omul ala are un interes, iar tu esti pusa sa pazesti tara ta sa nu se fure din tara ta. Pe noi romanii ne-au ingropat in dosare penale, sa nu mai spunem  cum s-a furat sute de miliarde care au plecat din tara asta si au trecut in mainle strainilor. Daca noi stam la tuici fierte cu sefii serviciilor straine cum sa mai vedem cum supravieţuiesc firmele româneşti”.

„Eu am menţinut o corespondenta timp de luni de zile cu Darren White. Mi-a furnizat foarte multe fotografii, sunt sute de oameni din Romania, care nu numai ca il cunosteau, dar il invitau la toate simpozionele. A fost prezent la foarte multe seminarii, şi a fost extrem de deranjat sa vada ca acesti oameni i-au intors spatele. In urma cu 2 sapt s-a zvonit ca ar putea fi noul ambasador SUA. Azi le-am primit si le-am publicat. Mai am inca zeci de fotografii alaturi de alti oficiali romani. Mi-a trimis fotografii cu presedinti romani că vrea sa arate ca nu e un SPP-ist, care o critica pe Codruţa Kovesi”, a punctat Robert Turcescu la România TV.

Ce spunea Darren White despre Kovesi în urmă cu câteva luni

Fostul șef al US Secret Service, Darren White, care a lucrat timp de 5 ani în România, a adus acum câteva luni grave acuzații DNA, DIICOT, SIE și SRI. El a spus într-un interviu acordat lui Robert Turcescu pe unde.tv că dosarele sunt făcute la comanda politică și să serviciile secrete lucrează tot la comandă. Mai mult, el o acuză pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, că nu este corectă, neutră și obiectivă și ca atare nu merită un nou mandat la conducerea Direcției Anticorupție.

Deseori oamenii pe care îi vezi anchetați de DNA, DIICOT și alții sunt tințe politice. Aceia sunt oameni pe care sunt supărați din diverse motive. Așadar, acele structuri, chiar și serviciile, SIE și SRI, sunt deseori folosite în scopuri politice și nu pentru a face ceea ce trebuie să facă prin construcția lor. Am îndoieli serioase despre anchetele actuale și cele în desfășurare demarate de DNA, DIICOT sau oricare altă structură pentru că majoritatea tințelor lor sunt politice. Sunt oameni pe care îi iau în vedere versus o investigație legitimă. Am rezerve în legătura cu investigațiile acestora. De obicei sunt represalii din cauza politicii, a afirmat White.

Am lucrat 5 ani în România și ȘTIU că majoritatea tințelor lor sunt tințe politice versus o investigație criminală legitimă, a mai susținut fostul șef US Secret Service.

Am îndoieli că Laura Codruța Kovesi are abilitatea de a fi neutră, corectă și obiectivă. Am îndoieli serioase legate de asta, a mai precizat White, care a mai susținut că, în opinia sa, aceasta nu ar mai trebui să obțină un nou mandat la DNA”, conform unde.tv.