Laura Kovesi, pentru o revistă din Franţa: Aş fi mulţumită ca o femeie să îmi succeadă după 2019

Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, a declarat pentru revista franceză Femmes d'ici et d'ailleurs că ar fi "mulțumită" ca, după 2019, când i se termină mandatul, o femeie să-i succeadă în fruntea DNA.

15 mai 2017, 20:16
Laura Kovesi, pentru o revistă din Franţa: Aş fi mulţumită ca o femeie să îmi succeadă după 2019

Întrebată cum vede următorii ani și perioada de după încheierea mandatului său în 2019, Kovesi și-a exprimat speranța că „independența și stabilitatea DNA nu vor fi afectate, că legislația anticorupție nu se va schimba” și că procurorii vor fi lăsați să-și facă treaba.

„Dacă toate acestea vor fi respectate, ne vom continua misiunea. După 2019, o nouă persoană, cu o altă viziune, mă va înlocui (…). Bineînțeles, aș fi mulțumită ca o femeie să îmi succeadă. Dar cel mai important este să fie cineva profesionist care să permită echipei să-și continue munca”, a spus șefa DNA, în interviul din numărul mai-iunie al revistei Femmes d’ici et d’ailleurs, potrivit Agerpres.

Laura Codruța Kovesi a mai arătat că, în calitate de procuror, nu poate comenta manifestațiile de la începutul anului din România, dar spune că, de fiecare dată în ultimii ani când s-a încercat modificarea legislației anticorupție, a existat o reacție a societății civile.

„Aceasta nu se întâmpla în urmă cu zece sau douăzeci de ani”, adaugă Kovesi, care susține că această mobilizare demonstrează o înțelegere a faptului că fenomenul corupției „a devenit un subiect foarte important” în România.