LAURENŢIU REGHECAMPF, dedicaţie specială pentru Gigi Becali şi Mihai Stoica

Dinamo nu a reuşit să o învingă pe Steaua în ultimele opt meciuri directe. Steaua s-a impus cu scorul general de 6-3 şi va juca finala Cupei României, cu Astra Ploieşti. 

RomaniaTV.net
17 apr. 2014, 19:48
LAURENŢIU REGHECAMPF, dedicaţie specială pentru Gigi Becali şi Mihai Stoica

„Am făcut un pas, ne aşteaptă o finală grea cu Astra. Am reuşit ce ne-am propus, urmează însă o perioadă grea pentru noi în campionat”, a declarat Laurenţiu Reghecampf după meci. Antrenorul Stelei le-a dedicat calificarea lui Gigi Becali şi Mihai Stoica, aflaţi în închisoare. 

„Este cum am spus întotdeauna: e o mare diferenţă între Steaua şi Dinamo şi nu trebuie să se supere nimeni. Nu e vorba de aroganţă, ci e vorba de randamentul jucătorilor. Şi ei au jucat foarte bine, au încercat să ne pună probleme, s-au luptat pentru fiecare minge, dar Steaua e mult superioară, în momentul de faţă”, a spus Reghecampf la conferinţa de presă de după meciul cu Dinamo, terminat la egalitate, 1-1, în manşa secundă a semifinalelor competiţiei.

„Am avut multe ocazii, nu are rost să discutăm acum. Nu trebuia să primim gol, ci să fim mai serioşi când am ajuns la finalizare. Acum urmează o perioadă grea şi trebuie să câştigăm toate meciurile de campionat”, a precizat antrenorul Stelei, adăugând că ”obiectivul principal e câştigarea campionatului şi jucătorii trebuie să înţeleagă că trebuie să câştigăm totul de acum încolo”. 

‘Suntem în finala Cupei şi trebuie să o câştigăm. Dacă Steaua va face un joc precum cel din această seară, cu siguranţă va reuşi să câştige”, a mai spus Reghecampf, care nu s-a arătat interesat de numele adversarului din finală (Astra Giurgiu).

Steaua Bucureşti s-a calificat în finala Cupei României-Timişoreana la fotbal după ce a terminat la egalitate cu eterna rivală Dinamo Bucureşti, 1-1 (1-0), joi seara, pe Arena Naţională din Capitală, în manşa a doua a semifinalelor competiţiei. Steaua, care învinsese în tur cu 5-2, tot pe Arena Naţională, a deschis scorul prin Cristian Tănase (22), iar Dinamo a egalat în final, prin Cosmin Matei (86), fost jucător al ”roş-albaştrilor”. Partida s-a încheiat la egalitate, iar Dinamo nu a reuşit să o învingă pe Steaua în ultimele opt meciuri directe (campionat sau Cupă), echipa din Ghencea obţinând şase victorii şi două egaluri. În 2014, bilanţul este de două remize (1-1) şi o victorie (5-2).

Meciul a fost precedat de o coregrafie senzaţională a celor două galerii, dar debutul jocului a fost întârziat cu 8 minute de torţele şi petardele aruncate pe gazon în special de suporterii Stelei. Momentul de reculegere în memoria asistentului medical Mitică Neagu a fost anunţat tardiv de crainicul stadionului, fiind ţinut doar de echipe, în timp ce galeria lui Dinamo s-a manifestat zgomotos.

Un moment special înaintea meciului a avut loc la poarta dinspre galeria lui Dinamo, organizat de Peluza Cătălin Hîldan, o formaţie interpretând ”Bolero” de Ravel pe un podium special amenajat în faţa porţii. Mesajul dinamoviştilor a fost unul elocvent: ”În simfonia stadioanelor am fost mereu compozitori, voi asistaţi la operă ca spectatori”. De partea cealaltă, galeria Stelei a răspuns cu un portret al lui Marius Lăcătuş şi mesajul ”Mitologia, îngerii, zeii din cer, tremură când intră Fiara (poreclă dată lui Lăcătuş, n. red.) pe teren”.

Steaua deţine recordul de Cupe ale României câştigate, 21, disputând alte 7 finale. Ultimul trofeu a fost cucerit în 2011, când Steaua învingea în ultimul act chiar pe Dinamo (2-1), la Braşov. În finala programată în data de 23 mai, pe Arena Naţională din Bucureşti, Steaua va întâlni pe Astra Giurgiu, calificată în premieră, după ce s-a oprit de trei ori în semifinale.