Laurenţiu-Teodor Mihai, numit preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Cine este noul şef al CNAS

Laurențiu-Teodor Mihai a fost numit în funcția de membru al Consiliului de Administrație și de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), printr-o decizie a prim-ministrului Mihai Tudose.

RomaniaTV.net
22 nov. 2017, 20:21

Decizia a fost publicată miercuri seară în Monitorul Oficial.

Pe 1 septembrie, premierul Tudose a decis eliberarea lui Marian Burcea din funcția de membru al Consiliului de Administrație și de președinte al CNAS, cu rang de secretar de stat. Conform aceleiași decizii a șefului Executivului, Răzvan Teohari Vulcănescu, vicepreședinte al CNAS, a exercitat atribuțiile președintelui până la numirea conducătorului instituției.

Decizia premierului Tudose de eliberare a lui Marian Burcea de la conducerea CNAS a venit după ce acesta a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul în care se investighează decontări ilegale ale CASMB.

Cine este Laurenţiu Mihai

Laurentiu Mihai este doctor in sanatate publica (specializat in medicina de familie), avand o extinsa experienta in management sanitar. Este director executiv al APMGR din mai 2011, perioada in care a promovat necesitatea asigurarii accesului la tratament farmaceutic, la preturi accesibile, pentru un numar cat mai mare de pacienti, se arată în descrierea de pe site-ul Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania.

Potrivit unui succint CV de pe reţeaua Linkedin, Laurenţiu Mihai a fost doctor în cadrul Serviciului Român de Informaţii în perioada 1997-2004.