Lăzăroiu: PSD şi PNL s-au întâlnit în secret cu Dan Diaconescu

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a scris pe Facebook că, potrivit surselor sale, atât PSD, cât şi PNL au avut întâlniri marţi seară cu Dan Diaconescu. 

03 apr. 2013, 08:42
Lăzăroiu: PSD şi PNL s-au întâlnit în secret cu Dan Diaconescu

„Sursele spun că aseară toată lumea s-a întâlnit cu domnu’ Dan. Şi PSD şi PNL. E ceva ironic în destinul domnului Dan. Ultima oară, din cauza unor procurori s-a născut PPDD. Acum, tot din cauza unor procurori, PPDD ar putea prinde ceva la guvernare”, a scris Sebastian Lăzăroiu pe Facebook.

Tensiuni au apărut în USL din cauza propunerilor făcute de Victor Ponta. Premierul Victor Ponta a trimis miercuri dimineaţă la Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în calitate de ministru interimar la Justiţie, propunerile pentru şefii Parchetelor.

Pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lâng Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost propus Tiberiu Niţu, iar pentru funcţia de procuror şef al DNA a fost propusă Laura Codruţa Kovesi.

PNL e aşteptat astăzi să decidă numele viitorului ministru al Justiţiei, într-o şedinţă care va începe după-amiază. Crin Antonescu a declarat marţi că are o listă cu nume la care se gândeşte, unii fiind membri de partid, iar alţii tehnocraţi.

Preşedintele PNL a mai spus că nu va negocia cu preşedintele Traian Băsescu pe subiectul propunerii pe care liberalii o vor face pentru un nou ministru al Justiţiei, precizând că vor exista discuţii cu premierul Victor Ponta, dar responsabilitatea nominalizării revine PNL.