Leacuri pentru durerile de stomac

Alimentația, stresul, consumul de alcool alături de tutun pot avea consecințe grave asupra sistemului digestiv. Tratamentele naturiste te pot ajuta să calmezi și să tratezi durerile de stomac, dar trebuie însoțite de o dietă strictă.

RomaniaTV.net
08 ian. 2018, 08:33
Leacuri pentru durerile de stomac

Gastrita și ulcerul sunt boli ale stomacului însoțite de o stare de disconfort, precum și de dureri puternice. Mesele ușoare, dese, pot ușura simptomele.

Pelinul stimulează digestia

Pelinul, prin conținutul său de subsanțe amare, stimulează digestia și tratează durerile de stomac însoțite de balonare. Ceaiul de pelin se prepară prin infuzie, dintr-o linguriță de plantă uscată la o cană cu apă. Se beau 1-2 căni pe zi, maximum 3 zile. Tinctura se prepară din 20 g plantă mărunțită, se macerează în 100 g alcool de 70⁰, timp de 7 zile.

Citeşte şi Dureri de cap puternice? Mergi de urgenta la medic. Vezi si alte tipuri de durere pe care nu ar trebui sa le ignori

Sunătoarea, bună în gastrită

Sunătoarea este un remediu bun în gastrită, ulcer gastric, precum și dureri de stomac. Infuzia de sunătoare se prepară din 2 linguri de plantă mărunțită la o ceașcă cu apă. Se bea câte o lingură, după fiecare masă. Se poate folosi o infuzie mai slabă dintr-o linguriță de plantă la o ceașcă cu apă. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

Ghimbirul tratează ulcerul

Ceaiul din ghimbir este considerat un bun medicament în tratarea ulcerului. Se prepară dintr-o linguriță de rădăcină de ghimbir măcinată la un litru de apă. Se fierbe timp de 30 de minute, se strecoară și se răcește. Se beau 3-4 pahare pe zi, în timpul mesei sau după masă. Se poate îndulci cu miere.

Citeşte şi Remedii pentru durere neobişnuite. Toate sunt dovedite ştiinţific!

Obligeana ține în frâu stresul

De la această plantă se folosesc sub formă de ceai și tinctură tulpinile subterane, numite și rizomi. Obligeana are proprietăți sedative, analgezice și se folosește ca stimulent al secreției gastrice, precum și în diferite afecțiuni ale stomacului. De asemenea, ajută la controlul nivelului de stres. Ceaiul se prepară prin infuzie din 15 g rizom măruțit cu 200 g apă. Se beau 3 linguri pe zi, câte una înaintea fiecărei mese.

Atenție!

În caz de dureri de stomac, bea înainte de mese o cană cu apă caldă și purificată prin 6 fierberi repetate.

Află AICI de ce apare cancerul de stomac!