Leacurile care te ajută să renunţi la fumat

Unele remedii oferite de farmacia verde a naturii sunt de ajutor în momentul în care te decizi să renunţi la fumat. Îţi spunem care sunt acestea, cum le prepari şi consumi!

RomaniaTV.net
25 iun. 2018, 09:14
Leacurile care te ajută să renunţi la fumat

O țigară conține peste 2.000 de substanțe chimice toxice pentru organism, care favorizează în timp la dezvoltarea multor afecțiuni. Specialiştii din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au veşti bune pentru cei care intenţionează să renunţe la viciu. Dacă ai în jur de 30 de ani, renunţarea la fumat îţi va aduce 10 ani de viaţă în plus.

Cei care renunţă la 40 de ani mai câştigă nouă ani. Și tot aşa. Până şi cei care au fost diagnosticaţi cu afecţiuni cardiace au multe de câştigat de pe urma renunţării la ţigări: astfel, foştii fumători care au suferit un infarct au un risc de două ori mai mic de a mai face altul decât cei care continuă să fumeze. Dacă nici acest lucru nu te convinge să renunți la acest viciu, îți prezentăm câteva remedii naturiste care să te ajute în lupta cu acest viciu!

Ginsengul

Această plantă are capacitatea de a diminua din plăcerea obiceiului de a fuma. Consumat în mod regulat, ginsengul inhibă producția de dopamină, acel neurotransmițător responsabil pentru starea de bine, care se activează în contact cu nicotina conținută de țigări.

Guma de mestecat

În ultimii ani, guma de mestecat s-a dovedit a fi foarte utilă în procesul de renunțare la fumat, cu condiția ca aceasta să nu conțină zahăr (nocivă pentru sănătatea dinților). Mestecarea gumei este un truc extrem de util, întrucât acest proces țin ocupate gura și mintea.

Valeriana

Valeriana este o plantă cu efecte sedative, care are însă capacitatea de a diminua stresul și anxietatea provocate de renunțatul la fumat.

Astfel, consumul a 2-3 cești de infuzie de valeriană zilnic pot ține sub control dorința de a fuma. Cel mai bine este să le consumi seara, înainte de somn.

Piperul Cayenne

Piperul Cayenne este extrem de eficient în dezintoxicarea organismului de substanțele nocive din țigară. În plus, includerea acestui condiment în alimentație diminuează pofta de a fuma și stimulează curățarea plămânilor.

Cuișoarele

Cuișoarele sunt condimente extrem de sănătoase și inhibă pofta de fumat. Tocmai de aceea, se recomandă ca imediat după fumat să se țină în gură câteva cuișoare timp de două ore.

Află care este cel mai bun fruct pentru fumători AICI.