Lege dubioasă în India. Avioanele sunt obligate să ajungă la sol cu toaleta plină de excremente

O curte indiană de justiţie a autorizat sancţionarea companiilor aeriene care îşi golesc toaletele în timpul zborului.

21 dec. 2016, 20:18
Lege dubioasă în India. Avioanele sunt obligate să ajungă la sol cu toaleta plină de excremente

Tribunalul naţional indian pe probleme de mediu a averizat companiile aeriene că dacă aparatele lor îşi vor mai goli toaletele în zbor, deasupra zonelor locuite, vor fi condamnate la plata unor amenzi.

Autoritatea de reglementare a aviaţiei a permis ca după ce avioanele aterizează ele să poată fi supuse unei inspecţii care să veriifice rezervorul toaletelor. Dacă acesta este gol este clar că el a fost golit în timpul zborului, posibil chiar deasupra unor locuinţe. În acest caz, compania va trebui să plătească o amendă de 50.000 de rupii (aproximativ 706 euro), drept compensaţie de mediu.

Această decize  fost luată după plângerea unui fost ofiţer de armată, care locuieşte în apropierea aeroportului din New Delhi şi care spune că în mod sistematic pereţii şi terasa casei sale sunt murdărite în mod sistematic cu fecale.

Pe de altă parte, dejecţiile aruncate din avioane pot înghţa în aer şi deveni fatale pentru oameni. Aşa s-a întâmplat în luna ianuarie, când o femeie din districtul indian Sagar a fost rănită de un bloc de gheaţă cu dejecţii, căzut din cer.