PENSII SPECIALE şi pentru angajaţii parlamentarilor. Proiectul, avizat de senatorii jurişti

Senatorii jurişti au dat aviz favorabil unui proiect de lege prin care le oferă pensii speciale şi angajaţilor lor. Proiectul, depus la Senat, modifică statutul funcţionarului parlamentar şi stabileşte o pensie de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor realizate în ultimul an pentru angajaţii din Parlament.

03 iun. 2015, 11:47
PENSII SPECIALE şi pentru angajaţii parlamentarilor. Proiectul, avizat de senatorii jurişti

Senatorii din Comisia juridică au aprobat miercuri creșterea pensiilor pentru propriii angajați. Este vorba despre un proiect al unor senatori PSD care se referă la introducerea de pensii speciale pentru funcționarii din Parlament.

Citeşte şi: Parlamentarii vor şi salarii mai mari, după ce au semnat pentru pensii speciale

Proiectul prevede că funcționarii publici, parlamentari, cu un stagiu de cotizare de 30 de ani și care au o vechime de cel puțin 14 ani în Parlament, să beneficieze de pensii de serviciu în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimul an înainte de data pensionării.

În plus, pentru fiecare an care va depăși această vechime de 14 ani în Parlament se adaugă în cuantumul pensiei câte 1% din venit, însă fără a se putea depăși venitul brut avut la data pensionării.

Citeşte şi: Măsuri dure în Italia: Parlamentarii condamnaţi vor fi privaţi de pensie

Senatul este prima cameră sesizată. Proiectul va fi supus votului în plen, dupa care va fi trimis la Camera Deputaţilor, for decizional.