Legea pentru indemnizaţia mamelor e încă în Parlament: Dacă nu o atacă nimeni, mâine e la Cotroceni

Legea pentru indemnizaţia mamelor, adoptată săptămâna trecută de Parlament, va ajunge cel mai probabil joi la Cotroceni pentru a fi semnată de către Traian Băsescu. Proiectul care a primit votul final în Camera Deputaţilor, a "poposit" câteva zile în birourile legislativului din motive procedurale.

03 oct. 2012, 09:26
Legea pentru indemnizaţia mamelor e încă în Parlament: Dacă nu o atacă nimeni, mâine e la Cotroceni

Controversa privind aprobarea Legii pentru indemnizaţia mamelor a pornit în urma declaraţiilor făcute, marţi, de către ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu. Întrebată care este cauza pentru care respectivul act normativ nu a fost încă promulgat, Câmpeanu a declarat că nu ştie de ce Traian Băsescu întârzie să semneze documentul, adăgând că nu exclude nici posibilitatea ca preşedintele să retrimită legea în Parlament.

Răspunsul Preşedinţiei a venit a doua zi prin intermediul unui comunicat: „Respectiva lege nu a fost depusă încă la Administraţia Prezidenţială în vederea promulgării ei de către preşedintele României”.

În tot acest timp, mult aşteptatul proiect prin care se majorează indemnizaţia pentru creşterea copilului de la 75% la 85% din venituri se afla în Parlament. Motivul pentru care legea nu fusese transmisă spre promulgare preşedintelui Băsescu: senatorii nu fuseseră încă informaţi cu privire la adoptarea actului normativ de către deputaţi, astfel încât să li se ofere posibilitatea de a-l contesta la Curtea Constituţională. Practic, Camera Deputaţilor a fost nevoită să aştepte informarea senatorilor, iar Senatul a fost nevoit să aştepte prima întrunire a plenului pentru a face anunţul oficial.

„Legea a fost votată săptămâna trecută şi am trimis-o mai departe la Senat. Doar că, spre deosebire de Cameră, Regulamentul Senatului prevede ca anunţul privind adoptarea legii să fie făcut în şedinţă publică. Cum primul plen al Senatului a fost abia ieri (n.r. marţi), este evident că abia atunci au fost informaţi parlamentarii. S-a respectat întru totul procedura. Dacă, nu o va ataca nimeni la Curtea Constituţională şi aici mă refer inclusiv la alte instituţii, atunci mâine legea va merge la Cotroceni pentru promulgare”, a explicat pentru ROMÂNIATV.NET, Gheorghe Barbu, Secretarul General al Camerei Deputaţilor.