Legea privind însoţirea cu autovehicule de poliţie a şefilor de delegaţii străine pe perioada Preşedinţiei Consiliului UE, promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2018 pentru instituirea unor măsuri privind însoţirea cu autovehicule ale poliţiei rutiere a şefilor de delegaţii străine în perioada de exercitare a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene 2019.

03 ian. 2019, 15:12
Legea privind însoţirea cu autovehicule de poliţie a şefilor de delegaţii străine pe perioada Preşedinţiei Consiliului UE, promulgată

Legea reglementează posibilitatea însoţirii cu autovehicule ale poliţiei rutiere a delegaţiilor străine care participă la reuniunile ministeriale ale Consiliului UE pe perioada exercitării de către România a Preşedinţiei.

Coloana de vehicule care asigură deplasarea şi însoţirea şefului de delegaţie străină are regim de circulaţie prioritară.

Cuantumul financiar a fost aproximat de Guvern la suma de 1.037.000 de lei. În expunerea de motive se arată că impactul bugetar va fi avut în vedere la construcţia bugetară din 2019.

Tot joi, şeful statului a semnat decretele privind promulgarea Legii privind modificarea şi completarea art. 2 din Legea nr. 118/2013 pentru aderarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la Asociaţia Internaţională a Înaltelor Jurisdicţii Administrative, pentru aderarea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la Organizaţia Europeană a Serviciilor Penitenciare şi Corecţionale – EuroPris, pentru aderarea Oficiului National al Registrului Comerţului la Registrul European al Comerţului, pentru aprobarea plăţii unor contribuţii ale Ministerului Justiţiei, ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ale Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la organismele internaţionale, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte şi pentru modificarea anexei nr.2.2 din Ordonanţa Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea plăţii cotizaţiilor la organizaţiile internaţionale interguvernamentale la care România este parte.

Actul normativ prevede plata contribuţiei Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor la Organizaţia Europeană a Serviciilor Penitenciare şi Corecţionale – EuroPris în valoare de 6.000 de euro.

Preşedintele Iohannis a semnat şi decretul pentru promulgarea Legii pentru ratificarea Acordului de Parteneriat Economic dintre statele CARIFORUM, pe de o parte, şi Comunitatea Europeană şi statele membre ale acesteia, pe de altă parte, semnat la Bridgetown, la 15 octombrie 2008.