Legea privind prelungirea termenului de valabilitate a paşaportului electronic la 10 ani a fost promulgată

Publicat: Luni, 18 Iunie 2018 16:17 // Actualizat: Luni, 18 Iunie 2018 16:17 // Sursa: romaniatv.net

Noua lege privind prelungirea termenelor pașapoartelor electronice a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Lege prevede prelungirea termenului de valabilitate a pașaportului electronic de la 5 la 10 ani.

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate.

"Noua lege prevede prelungirea termenului de valabilitate a pașaportului electronic de la 5 la 10 ani, însă cea mai importantă schimbare este aceea că pașapoartele simple temporare (cele cu valabilitate de 1 an) se vor elibera în termenul de 3 zile numai atunci când există o urgență dovedită. Altfel, termenul de eliberare este același ca în cazul celui electronic.

Această modificare va determina ca un număr cât mai mare de cetățeni să opteze pentru un pașaport electronic cu o durată mai mare de valabilitate și să nu mai avem același număr mare de solicitări în fiecare an", anunţa ministrul Internelor, Carmen Dan.

Intrarea în vigoare a legii se va face în 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. 

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
pasaport electronic simplu valabilitate pasaport electronic
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6478
RON
18 Dec
noapte -3 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H