Legea referitoare la programul-pilot de acordare a unei mese calde elevilor şi preşcolarilor, promulgată

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 72/2016 privind aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat.

04 mai 2017, 16:56
Legea referitoare la programul-pilot de acordare a unei mese calde elevilor şi preşcolarilor, promulgată

Pentru anul școlar 2016 — 2017, copiii din cele 50 de grădinițe și școli vor beneficia, în mod gratuit, pe perioada anului școlar în curs, de un pachet alimentar sau o masă caldă, zilnic, în valoare de 7 lei.

Pentru derularea programului, unităților administrativ-teritoriale de care aparțin școlile și grădinițele incluse în proiect le vor fi acordate sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru bugetele locale. Sumele pot fi suplimentate din veniturile proprii ale bugetelor locale ale comunelor și municipiilor, dacă se stabilește prin hotărâre de consiliu local creșterea valorii mesei zilnice sau dacă numărul de elevi sau copii crește într-una din școli sau grădinițe în cursul anului școlar. Procedura de atribuire a contractelor pentru furnizarea alimentelor se organizează la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale, mai prevede ordonanța.

Tot joi, șeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 23/2016 pentru aprobarea unor măsuri de eficientizare a sistemului de gestionare a fondurilor structurale și de investiții europene.