LEGEA SALARIZĂRII mai aşteaptă. Cum se schimbă retribuirea bugetarilor. GRILELE DE SALARIZARE VIDEO

Legea salarizării bugetarilor va fi depusă luni la Parlament, după ce va fi semnată și de senatori, a anunţat ministrul Muncii și Justiției Sociale, Olguța Vasilescu. RomaniaTV.net vă prezintă principalele prevederi ale noului act normativ.

10 apr. 2017, 02:56
LEGEA SALARIZĂRII mai aşteaptă. Cum se schimbă retribuirea bugetarilor. GRILELE DE SALARIZARE VIDEO

LEGEA SALARIZĂRII va fi depusă în Parlament săptămâna viitoare, deşi iniţial trebuia depusă luni.. „Luni, depunem legea la Parlament, după ce o semnează și senatorii. Sunt convinsă că această lege va fi foarte apreciată de cei care au salarii mici și au fost nedreptățiți timp de 25 de ani, așa cum sunt convinsă și că ea va fi aplicată. Sunt la fel de convinsă că o vor aprecia și cei cu salarii mari, care vor vedea ce creșteri au și ei. Mai puțin bugetarii de lux. Puțini. Dacă vor comenta, poate că toată lumea va fi interesată și ce salarii au în plată. Dar știu că nu o vor face. Nicio familie ocupațională nu va fi afectată, în ansamblu. Nici Justiția, unde creșterile sunt semnificative”, a anunaţ Olguța Vasilescu.

Lia Olguţa Vasilescu a precizat că proiectul Legii salarizării unitare nu a fost dat până acum publicităţii pentru că tot s-au făcut modificări pe proiect, însă textul legii va intra luni în parcursul legislativ.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a prezentat, joi, la Sinaia, proiectul Legii salarizării unitare, în forma agreată de coaliţia guvernamentală. Vasilescu a precizat că primele majorări vor avea loc de la 1 iulie 2017 pentru militari şi poliţişti, iar de la 1 ianuarie 2018 cresc salariile medicilor şi asistentelor, însă salariile din sectorul sănătăţii vor rămâne aceleaşi până în 2022 deoarece din 2018 este acordată întreaga creştere salarială prevăzută în lege.

Raportul dintre cel mai mic salariu din sectorul public şi cel mai mare este de 1 la 12.

NOUA LEGE A SALARIZĂRII BUGETARILOR. Proiectul de lege privind salarizarea unitară urmează să fie semnat de către liderii coaliţiei de guvernare şi parlametarii PSD, urmând a se constitui în iniţiativă parlamentară.

Ministrul Muncii a estimat că preşedintele Klaus Iohannis ”nu va risca” să ceară reexaminarea legii tocmai pentru că primele majorări se fac de la 1 iulie. ”Teoretic nu ar avea niciun motiv să nu o promulge pentru că este vorba de creşteri de venituri ale românilor, mai ales că trecem printr-o dezbatere amplă în Parlamentul României (…) Noi luăm în calcul inclusiv ca legea să fie atacată la CCR”, a mai spus Vasilescu.

Legea salarizării unitare: Ministerul Muncii a radiografiat 900.000 de salarii din sistemul public. Câţi au salarii de peste 8.000 lei

NOUA LEGE A SALARIZĂRII BUGETARILOR. Liviu Dragnea a spus că după preşedinte vor urma salariile premierului, preşedintelui Senatului, al Camerei şi preşedintelui ÎCCJ.

„Salariul preşedintelui ÎCCJ azi, acum în plată, este mare, şi aici eu am o problemă. Dacă noi ne aliniem aici, asta înseamnă că toate salariile vor creşte. Eu nu prea sunt de acord cu asta”, a spus Dragnea.

Legea salarizării unitare intră în vigoare de la 1 iulie: Prevede un singur salariu minim la stat şi privat şi creşte cu 100 lei anual

Cât vor câştiga toate categoriile de bugetari, incluzând medicii şi asistenţii, profesorii şi învăţătorii, militarii sau procurorii, aşa cum reiese dintr-o prezentare a legii salarizării unitare făcută publică de liderul PSD, Liviu Dragnea.

 

NOUA LEGE A SALARIZĂRII BUGETARILOR. Liviu Dragnea a arătat că le-a transmis colegilor din PSD care lucrează a proiectul de lege că îşi doreşte ca alinierea să se facă „în jos”.

„Eu le-am spus: Mergem mai jos. Dacă mergem mai jos, parlamentarii vin sub cei care lucrează în Parlament, sub funcţionarii parlamentari. Se ajunge iar în situaţia în care secretarii de stat iau mai puţin decât funcţinarii care lucrează în ministere”, a arătat Dragnea.

El a spus că altă discuţie vizează punerea miniştrilor pe acelaşi prag de salarizare cu parlamentarii, aceste categorii urmând să aibă un indice de salarizare de 5,6 sau 7 sau 8 X salariul minim pe economie.

NOUA LEGE A SALARIZĂRII BUGETARILOR. Liviu Dragnea: Proiectul de lege privind salarizarea unitară este gata. Joi îl semnăm la CExN

„Azi proiectul de lege al salarizării e gata. Urmează ca joi, poate de mâine (miercuri, n.r.) ministrul Muncii să meargă la Parlament să strângă semnăturile. Joi va fi semnat de liderii coaliţiei şi de parlamentari. Îl invit joi pe preşedintele Tăriceanu să vină la Sinaia să semnăm împreună acest proiect de lege”, a spus Dragnea la Antena 3.

NOUA LEGE A SALARIZĂRII BUGETARILOR. Dragnea a precizat că proiectul de lege se va constitui în iniţiativă parlamentară şi nu iniţiativă a Guvernului, pentru a câştiga timp din punct de vedere al procedurilor parlamentare.


LEGEA SALARIZĂRII UNITARE. Directorii SIE, SRI si STS vor castiga 10.730 lei brut, acelasi venit urmand sa il aiba si secretarii de stat, au precizat surse din conducerea PSD, pentru News.ro.
In ceea ce priveste Institutia Prefectului, prefectul va avea un salariu de 10.730 lei, iar subprefectul – 10.150 lei.

LEGEA SALARIZĂRII. Preşedintele Klaus Iohannis va avea un salariu brut de 17.400 de lei. Cât vor câştiga alţi demnitari

LEGEA SALARIZĂRII UNITARE. De asemenea, presedintele Consiliului Legislativ, Avocatul Poporului, seful Curtii de Conturi, secretarul general al Guvernului, consilierii prezidentiali si presedintele Consiliului Concurentei vor castiga lunar 14.500 lei. Aceleasi venituri le vor avea si presedintele Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si seful Autoritatii Electorale Permanente.

LEGEA SALARIZĂRII UNITARE. Referitor la functiile din Parlamentul Romaniei, vicepresedintii Camerei Deputatilor si Senatului vor avea un salariu lunar de 14.500 lei, secretarii, chestorii si liderii grupurilor parlamentare – 13.630 lei, presedintii Comisiilor permanente – 12.615 lei, vicepresedintii acestor comisii – 12.180 lei, in timp ce senatorii si deputatii vor castiga 11.600 lei.

NOUA LEGE A SALARIZĂRII BUGETARILOR. Ce salarii vor avea toţi bugetarii. GRILELE de SALARIZARE

NOUA LEGE A SALARIZĂRII BUGETARILOR. Primele date oficiale din proiectul legii salarizării au fost făcute publice de şeful PSD, Liviu Dragnea. Principiul Legii Salarizării Unitare arată că la funcţii egale, cu studii egale şi muncă egală vor fi acordate salarii egale. Totusi, două mari instituţii publice din România nu vor respecta acest principiu, salarizarea urmând să fie făcută după alte considerente. Conform documentelor, sunt prevăzute creşterile salariale în 2020 şi 2022, raportat la cât se câştigă acum în mediul bugetar. Detalii, aici. 

LEGEA SALARIZĂRII UNITARE. Vicepresedintii Curtii de Conturi, Consiliului Concurentei si ai Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii vor avea, potrivit noului proiect al legii salarizarii unitare, un venit de 13.050 lei, iar secretarul general adjunct al Guvernului si consilierii de stat – 10.730 lei.
Totodata, vicepresedintii AEP si ANI vor castiga lunar 10.730 lei.

LEGEA SALARIZĂRII UNITARE. Presedintele Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si directorul general al Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat vor avea un salariu de 11.600 lei.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a prezentat, joi, la Sinaia, proiectul Legii salarizarii unitare, in forma agreata de coalitia guvernamentala.