LEGEA SALARIZĂRII. Creşterile salariale ar putea fi etapizate. Anunţul premierului Sorin Grindeanu

Eventuala etapizare a creșterilor salariale depinde de amendamentele pe care le va aproba sau nu Parlamentul la Legea salarizării, a afirmat marți premierul Sorin Grindeanu.

RomaniaTV.net
30 mai 2017, 16:22
LEGEA SALARIZĂRII. Creşterile salariale ar putea fi etapizate. Anunţul premierului Sorin Grindeanu

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a vorbit despre o posibilă etapizare a creşterilor salariale prevăzute în Legea salarizării unitare, iar premierul Sorin Grindeanu a subliniat, marţi, după o întâlnire avută la Ministerul de Interne, că o decizie în acest sens a fi luată de Parlament, după ce vor fi făcute toate calculele la Guvern pentru a putea fi estimată oportunitatea unei asemenea măsuri.

„Țin să îi mulțumesc public (ministrului Muncii, n.r.) pentru implicarea pe care o are (…) din perspectiva aprobării în Parlament — probabil săptămâna viitoare, în Camera Deputaților, dacă se va păstra acest calendar — a Legii salarizării. Țin legătura cu dânsa. Important e să vedem anvelopa finală, după ce se aprobă sau nu eventuale amendamente, să facem calculele și să vedem după aceea cum vom face. Poate etapizat, poate nu. E în funcție și de ce aprobă Parlamentul, Parlamentul e suveran”, a subliniat Sorin Grindeanu.