LEGEA VACCINĂRII. O nouă dezbatere va avea loc vineri, la Institutul de Sănătate Publică

Ministerul Sănătăţii a anunţat că va organiza, vineri, la Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), din Bucureşti, o nouă etapă de dezbateri pe tema legii vaccinării. La eveniment au fost invitaţi să participe toţi cetăţenii care s-au înscris la prima serie de discuţii, din 11 mai.

24 mai 2017, 05:54
LEGEA VACCINĂRII. O nouă dezbatere va avea loc vineri, la Institutul de Sănătate Publică

„În baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Sănătăţii organizează vineri, 26 mai 2017, ora 10:00 la sediul Institutului Naţional de Sănătate Publică, sala Amfiteatru, str. dr. Leonte, nr. 1-3, sector 5, Bucureşti, continuarea şedinţei publice de dezbatere din data de 11 mai 2017 a proiectului de Lege privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare a populaţiei în România„, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Citeşte şi Florian Bodog: România are asigurat stocul de vaccin antirujeolic pentru acest an

Potrivit MS, „la această şedinţă publică vor participa persoanele înscrise pentru participare la şedinţa din data de 11 mai 2017, conform tabelului publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii, rubrica Transparenţă decizională – Dezbateri publice în data de 10.05.2017. Accesul în sala Amfiteatru se va face pe baza documentului de identitate, începând cu ora 9.00„.

Prima dezbatere publică legată de legea vaccinării a avut loc pe 11 mai şi a creat dispute între instituţii şi persoanele care sunt împotriva vaccinării. Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat că nu vor fi situaţii în care copiii să fie vaccinaţi forţat, dar că părinţii care refuză imunizarea sunt obligaţi să-şi asume acest lucru.

Citeşte şi Ministrul Sănătăţii: Vaccinarea este un dar pentru copii, la fel cum este şi botezul