Legumele care te feresc de cancer: Trebuie să le mănânci cât mai proaspete

Cruciferele sunt foarte bogate in vitamine si prezinta o matrice organica foarte buna pentru corpul nostru. Aceste legume contin compusi ce pot stopa agentii cauzatori de cancer si totodata ajuta la detoxifierea organismului. Au un continut bogat de enzime, printre care glutationul  si chinona, cu proprietatea de a elimina substantele nocive din organism. 

RomaniaTV.net
20 nov. 2017, 08:46
Legumele care te feresc de cancer: Trebuie să le mănânci cât mai proaspete

Studiile au aratat ca persoanele care consuma crucifere se supun unor riscuri mult mai mici de a se imbolnavi de diverse forme de cancer. Un studiu efectuat in Singapore a demonstrat ca fumatorii care mananca legume crucifere in mod regulat pot evita in proportie de pana la 69% cancerul pulmonar.

La modul mod ideal, ar trebui sa mancam cel putin trei portii de legume crucifere pe saptamana, iar pentru a profita din plin de nutrientii benefici din aceste legume, ar trebui sa le consumam cat mai proaspete.

1. Varza alba

Virtutile terapeutice ale verzei, acest aliment atat de comun pentru noi, sunt cunoscute inca din antichitate, planta fiind considerata la un moment dat un adevarat panaceu. Calitatile sale sunt de necontestat, astfel incat varza poate fi folosita cu succes in prevenirea si tratarea unui numar extrem de mare de boli, fiind o adevarata farmacie naturala. Varza este bogata in provitamina A, vitaminele C si E si in fibre, elemente care asigura sanatatea celulelor.

Citeşte şi Cum să pui varză murată să îţi ţină toată iarna

Multi o acuza de provocarea unor tulburari digestive, dar sa nu uitam ca, in cele mai multe cazuri, tulburarile respective pot aparea in urma consumului verzei impreuna cu carnea (sarmale sau varza calita cu carne de porc sau afumatura).

In schimb, nimeni nu s-a plans vreodata de deranjamente dupa ce a mancat o salata de varza proaspata, cu ulei de masline, zeama de lamaie, piper si marar.

Varza este un aliment alcalinizant nutritiv, energetic, remineralizant si tonifiant si este preferabil sa se manance in stare cruda, pentru a i se pastra intacte proprietatile.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.