Leonardo DiCaprio a câştigat OSCARUL pentru CEL MAI BUN ACTOR. Primele declaraţii ale lui Levente Molnar

CÂŞTIGĂTOR OSCAR. După şase nominalizări la Oscar şi o aşteptare de peste două decenii, Leonardo DiCaprio a fost, în sfârşit, răsplătit cu o statuetă aurită. Brie Larson a plecat şi ea acasă cu un Oscar, pentru interpretarea din "Room", în timp ce "Spotlight" a fost desemnat cel mai bun film la cea de-a 88-a ediţie a premiilor Academiei americane de Film. Şi România are un motiv de bucurie. Pelicula "Son of Saul", în care joacă actorul clujean Levente Molnar, a câştigat premiul pentru "cel mai bun film străin".

29 feb. 2016, 06:20
Leonardo DiCaprio a câştigat OSCARUL pentru CEL MAI BUN ACTOR. Primele declaraţii ale lui Levente Molnar

CÂŞTIGĂTOR OSCAR. La 22 de ani de la prima lui nominalizare la Oscar, Leonardo DiCaprio şi-a văzut visul cu ochii.

„Mulţumesc Academiei! Vă mulţumesc vouă, celor din această sală! „The Revenant” a fost produsul eforturilor neobosite a unei echipe incredibile alături de care am lucrat”, a spus DiCaprio.

DiCaprio a fost recompensat cu Oscar pentru prestaţia din „The Revenant”, un film care a luat doar trei Oscaruri din cele 12 nominalizări. Regizorul peliculei, Alejandro Inarritu, a fost recompensat cu o statuetă aurită, pentru al doilea an la rând.

Vezi> OSCAR 2016 LIVE: Vedetele cer lucruri insolite, de la hamburgeri McDonald’s la caviar

Marele câştigător al serii a fost, însă, „Spotlight„. Filmul spune povestea unei echipe de jurnalişti ce scot la lumină cazurile de pedofilie din interiorul Bisericii Catolice. Povestea, plasată în timp la începutul anilor 2000, este bazată pe fapte reale, pe o investigaţie a renumitului cotidian american „Boston Globe”.

Brie Larson, pentru „Room”!

La categoria „Cea mai bună actriţă”, Brie Larson şi-a adjudecat Oscarul, pentru rolul din pelicula „Room”. Tânăra de 26 de ani le-a suflat premiul unor actriţe mai cunoscute precum Cate Blanchett sau Jennifer Lawrence.

Cel mai bun film străin” a fost desemnat „Son of Saul”, o coproducţie maghiară în care actorul român Levente Molnar joacă rol secundar. La câteva momente după anunţarea câştigătorului, clujeanul a împărtăşit bucuria victoriei în direct, la România TV.

„Până când nu s-a anunţat, a fost 50-50%. Acum nu mai e şi ne bucurăm foarte foarte mult. Tocmai ce-am aflat şi noi. Acum suntem în Hollywood cu echipa filmului. Tocmai ce ne-a palit o bucurie foarte mare”, a spus romanul.

Cele mai multe statuete, şase mai exact, le-a luat pelicula de acţiune „Mad Max – Drumul Furiei„. Rolul secundar din „Daneza” i-a adus Aliciei Vikander un Oscar, în timp ce Mark Rylance a câştigat distincţia pentru cel mai bun actor în rol secundar, pentru interpretarea din Podul Spionilor”.

Vezi: Top 10 momente penibile din istorie petrecute la Gala Premiilor Oscar