Letonia şi Estonia sunt pregătite pentru RĂZBOI

Publicat: Marţi, 10 Februarie 2015 10:13 // Actualizat: Marţi, 10 Februarie 2015 10:13 // Sursa: romaniatv.net

Letonia s-a declarat pregătită pentru un posibil scenariu de 'război hibrid', după ce 'a luat în calcul' tot ce s-a întâmplat în Ucraina. Semnale asemănătoare se fac auzite și din Estonia, informează agenția de presă Unian, citată de Agerpres.

Foto: err.ee

'Planurile noastre interne presupun și un asemenea scenariu. Am luat în calcul ceea ce se întâmplă în Ucraina', a declarat ministrul leton al apărării, Raimonds Vejonis, citat de DW.de.

Despre adoptarea unor măsuri corespunzătoare a vorbit și premierul estonian Taavi Roivas. Potrivit lui Roivas, 'Estonia și-a planificat cu atenție apărarea'.

De altfel, ambii politicieni consideră că pericolul ca țările lor să fie atacate este redus, în condițiile în care ambele sunt membre ale Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), potrivit Agerpres.

Prin termenul de 'război hibrid' sunt calificate acțiuni armate desfășurate de soldați și tehnică militară fără semne de apartenență la trupele unei anumite țări, fiind susținute prin campanii de dezinformare și atacuri în spațiul cibernetic.

Săptămâna trecută, fostul secretar general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat pentru Daily Telegraph că președintele rus Vladimir Putin ar putea decide un asemenea 'atac hibrid' asupra uneia dintre republicile baltice, pentru a testa eficiența garanției de sprijin militar din partea Alianței Atlanticului de Nord.

5 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 feb 18:42
...alt="" width="657" height="349" />Autorităţile au aprobat modelul formularului medicalpe care tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani ar trebui să îl prezinte la comisiile locale de recrutare-încorporare pentru a fi...
10 feb 10:59
Votează email 0 email
...a testa eficiența garanției de sprijin militar din partea Alianței Atlanticului de Nord. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
10 feb 10:28
...după ce ‘a luat în calcul’ tot ce s-a întâmplat în Ucraina. Citește mai departe… Mai mult ...
10 feb 10:28
... .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}

#headerimg {
float: left;
margin: 0;
width: 340px;
height: 200px;
background:...
10 feb 10:23
...hibrid’, după ce ‘a luat în calcul’ tot ce s-a întâmplat în Ucraina. Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.6677
RON
16 Oct
noapte 10 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H