Lewis Hamilton a apelat la societăţi din paradisuri fiscale pentru a nu plăti TVA pentru AVIONUL SĂU

Lewis Hamilton, cvadruplu campion mondial, apare în Paradise Papers, o investigaţie a unui grup de instituţii mass-media internaţionale cu privire la societăţi offshore folosite pentru evaziune fiscală, ce continuă ancheta Panama Papers.

06 nov. 2017, 08:37
Lewis Hamilton a apelat la societăţi din paradisuri fiscale pentru a nu plăti TVA pentru AVIONUL SĂU

Lewis Hamilton şi-a cumpărat un avion în valoare de 22 de milioane de euro şi s-a folosit de societăţi din regiuni cu regimuri fiscale avantajoase, pentru a nu plăti TVA în valoare de 3,7 milioane de euro. Avionul aparţie unei firme cu sediul în Insulele Virgine, care a închiriat jetul unei alte societăţi, cu sediul în Insula Man, iar această companiei l-a subînchiriat, la rândul ei, unei firme din Insula Guernesey. Potrivit realizatorilor emisiunii Cash Investigation de la postul France 2, toate societăţile în cauză îi aparţin pilotului britanic.

Lewis Hamilton, campion mondial al ediţiei 2017 din Formula 1

Exploatarea unui avion în scopuri comericiale permite companiei proprietare să nu plătească TVA, regulă care nu s-ar fi aplicat în cazul în care Lewis Hamilton ar fi cumpărat avionul pe persoană fizică şi l-ar fi folosit în scopuri recreative.

Avocaţii pilotului au afirmat că „este pefect legal ca o persoană impozabilă să aleagă locaţia în locul cumpărării, pentru a nu plăti TVA, scopul principal fiind de a obţine un avantaj fiscal”.