Lia Olguţa Vasilescu, propusă la Ministerul Muncii în Guvernul Grindeanu. Va părăsi Primăria Craiovei

Lia Olguța Vasilescu, născută pe 18 noiembrie 1974 la Craiova este o politiciană de origine română, membră a Partidului Social Democrat, din decembrie 2007, când a părăsit Partidul România Mare. Lia Olguța Vasilescu a demisionat din Senat pe data de 29 iunie 2012. Din noiembrie 2012 este primar al orașului Craiova. Mai mult decât atât, viitorul ministru al Muncii a fost trimis în judecata de procurorii DNA pentru luare de mită şi spălare de bani.

RomaniaTV.net
03 ian. 2017, 13:37
Lia Olguţa Vasilescu, propusă la Ministerul Muncii în Guvernul Grindeanu. Va părăsi Primăria Craiovei

Lia Olguţa Vasilescu, propusă să preia Ministerul Muncii  a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare şi a devenit doctor în Sociologie la Universitatea din Bucureşti.

Ea absolvit în 1997 Facultatea de Litere şi Istorie din Craiova, specializarea română-italiană, a urmat Colegiul Naţional de Apărare şi a devenit doctor în Sociologie la Universitatea din Bucureşti.

Politicianul şi-a început activitatea profesională în 1997, când a fost redactor la cotidianul „Cuvântul Libertăţii”, Craiova, după care a deţinut funcţiile de şef departament Investigaţii-Anchetă şi redactor şef-adjunct la aceeaşi publicaţie.

Citeşte şi  Sevil Shhaideh, vicepremier în Guvernul Grindeanu. Lista celor 26 de miniştri, aprobată marţi de PSD şi ALDE

În anul 2000 a devenit pentru prima oară deputat, iar în legislatura 2008-2012 a fost senator de Dolj. Din 2012 este primar al municipiului Craiova, la alegerile parlamentare din 2016 obţinând şi un mandat de deputat. Ea urmează să renunţe la funcţia de primar.

Olguţa Vasilescu a fost în 1991 membru fondator al Partidului România Mare, din 1993 conducând Organizaţia de Tineret România Mare.

De asemenea, între anii 2000-2004, ea a fost purtător de cuvânt al PRM şi preşedinte al organizaţiei de Tineret, din 2008 devenind secretar executiv PSD şi vicepreşedinte al filialei din Dolj. În perioada 2010-2012 a deţinut funcţiile de şef Departament PSD, purtător de cuvânt al Departamentelor PSD şi vicepreşedinte PSD Dolj.

În prezent, Olguţa Vasilescu este preşedintele organizaţiei municipale PSD Craiova şi vicepreşedinte al partidului.

Conform unor zvonuri apărute în presa anului trecut, Olguţa Vasilescu ar fi divorțat, în secret, după mai bine de 14 ani de căsnicie. Omul politic şi soţul ei, Ovidiu Vlassopol au împreună un copil, iar el a fost jurnalist la ProTV. De asemenea, imediat după divorţ acesta s-ar fi căsătorit cu o colegă de serviciu.

Citeşte şi  Olguţa Vasilescu: PNL a fost relaxat în campania electorală, pentru că ştia că Iohannis nu va nominaliza un premier PSD