Lia Olguţa Vasilescu, după ce a aflat de ce a respins-o Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv de nelegalitate

Lia Olguţa Vasilescu a reacţionat, joi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a informat-o pe Viorica Dăncilă, prin intermediul a două scrisori, motivele care au dus la decizia de respingere a propunerilor făcute pentru funcţiile de vicepremier, ministrul al Dezvoltării şi ministru al Transporturilor. În opinia lui Vasilescu, şeful statului "nu are niciun motiv de nelegalitate ca să poată să ne respingă pe mine şi pe Mircea Drăghici".

RomaniaTV.net
10 ian. 2019, 11:35
Lia Olguţa Vasilescu, după ce a aflat de ce a respins-o Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv de nelegalitate

„Nu are motive reale să facă aceste respingeri, nici în cazul Ministerului Transporturilor, nici în cazul Ministerului Dezvoltării. La ministerul Transporturilor să nu uităm că ministrul deţine o funcţie politică. (…) Nu există niciun motiv de incompatibilitate în cazul meu, sunt cetăţean român, fără nicio condamnare penală. (…) Ce să-i ducem, copia după buletin, că suntem cetăţeni români? E chiar absurd”, a susţinut Lia Olguţa Vasilescu, într-o intervenţie telefonică la România TV

„Nu există niciun motiv de nelegalitate ca să poată să mă respingă preşedintele Klaus Iohannis, nici în cazul meu, nici în cazul lui Mircea Drăghici. Face exact ceea ce ne aşteptam, adică a scris şi dumnealui ceva acolo, ca să nu se spună că nu a dat o motivare, cum a solicitat CCR”, a completat Olguţa Vasilescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a prezentat motivele refuzului său pentru propunerile de miniştri. Şeful statului a transmis două scrisori premierului Viorica Dăncilă în care explică de ce i-a refuzat pe Lia Olguţa Vasilescu, Ilan Laufer şi Mircea Drăghici. Şeful statului invocă motive ce ţin de incompatibilitate, de probleme penale, dar şi de lipsa de experienţă a celor propuşi.