Lia Olguţa Vasilescu îl contrazice pe Eugen Teodorovici: Legea salarizării se va aplica așa cum a fost adoptată de Parlament

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, îi contrazice şi pe Florin Cîţu, şi pe Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, şi spune că salariile se vor majora treptat, aşa cumprevede legea salarizării unice.

RomaniaTV.net
20 oct. 2018, 12:05
Lia Olguţa Vasilescu îl contrazice pe Eugen Teodorovici: Legea salarizării se va aplica așa cum a fost adoptată de Parlament

„Iar „s-a blocat guvernul”, iar „nu mai sunt bani de pensii și salarii”, iar „nu se aplica legea salarizării”. Asta aud de la opozitie din doua in doua luni. Și iar răspundem: așa cum nu ne-am blocat pana acum și cum am găsit fondurile necesare plății pensiilor și salariilor, așa se va întâmpla și anul viitor. Legea salarizării se va aplica așa cum a fost ea adoptată de parlament, chiar dacă lunile acestea a mai existat un scenariu și anume sa se aplice direct grila din 2022 în 2020, așa cum au solicitat, in mod repetat, mai multe federații sindicale. Consideram însă ca legea trebuie aplicată așa cum a fost adoptată de parlament și cum este in vigoare, cu aplicare etapizata pana in 2022 și creștere anuală cu 25 la suta din diferenta pana la grila din 2022. Mai mult, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoza, MMJS lucrează la creșterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an și la diferentierea salariului minim in funcție de studii sau vechimea de peste 15 ani. Aveți mai jos analiza Comisiei de prognoza și a MMJS și calendarul creșterilor”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook.

Senatorul PNL Florin Cîţu susţine că Guvernul a trimis în urmă cu câteva zile Comisiei Europene un document în care ar promite îngheţarea salariilor în sectorul bugetar în anul 2019 la nivelul lunii decembrie 2018. Eugen Teodorovici,ministrul Finanţelor, spune că este doar un scenariu luat în calcul.