Liberalii din Maramureş pretind scuze de la Liviu Pop pentru acuzele aduse lui Crin Antonescu

Preşedintele Partidului National Liberal (PNL) Maramureş, Ovidiu Nemeş, şi primarii din Colegiul Uninominal nr. 3 i-au solicitat senatorului Partidului Social Democrat (PSD) Liviu Marian Pop să îşi ceară scuze pentru acuzaţiile lansate la adresa fostului preşedinte liberal Crin Antonescu.

RomaniaTV.net
17 iun. 2014, 11:51
Liberalii din Maramureş pretind scuze de la Liviu Pop pentru acuzele aduse lui Crin Antonescu

„Liviu Marian Pop a fost membru PNL şi a ajuns senator PSD în Parlamentul României, susţinut de Uniunea Social Liberală, cu sprijinul primarilor din Colegiul Uninominal nr. 3, majoritatea membri ai Partidului Naţional Liberal. Peste 50% din localităţile din Colegiul în care a candidat parlamentarul Liviu Marian Pop sunt administrate de primari liberali care, împreună cu cetăţenii din această zonă, i-au dat un mandat senatorului Liviu Marian Pop, de a fi un sprijin pentru comunitate”, se arată într-un comunicat al PNL Maramureş.

Liberalii maramureşeni susţin că Liviu Marian Pop ignoră tot sprijinul venit din partea liberalilor şi lansează diversiuni şi acuzaţii grave la adresa lui Crin Antonescu.

Liberalii îi reamintesc senatorului PSD că judeţul Maramureş are nevoie de susţinere de la centru, iar parlamentarii mandataţi de cetăţeni în Parlamentul României, sunt în cea mai mare măsură să facă lobby şi să atragă fonduri înspre judeţul pe care îl reprezintă, menţionează comunicatul PNL Maramureş.

Senatorul PSD Liviu Pop susţine că fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a avut în februarie o întâlnire în cazul liberalului Horea Uioreanu cu preşedintele Traian Băsescu care i-a cerut să se retragă din cursa pentru prezidenţiale.

„Fiecare minciună are termen de valabilitate, iar fiecare adevăr iese mereu la iveală. Avem informaţii clare că preşedintele Băsescu a avut o întâlnire de grad zero în data de 10 februarie, anul curent, cu domnul Antonescu, în care conducătorului liberalilor i s-au adus la cunoştinţă că există probe şi înregistrări incriminatoare referitoare la mita de la preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu. Scopul a fost unul singur, se pare că Băsescu i-a cerut lui Antonescu să se retragă de la prezidenţiale, vehiculând varianta Ponta – preşedinte, Antonescu – premier, scenariu care reiese din declaraţiile lui Băsescu de a doua zi”, susţine Pop, într-o scrisoare deschisă adresată „cuplului Băsescu-Antonescu”.

În replică, Antonescu susţine că acuzaţiile senatorului Liviu Pop sunt o ”mizerie” fără precedent. „Acuzaţiile lansate astăzi la adresa mea de senatorul PSD Liviu Pop sunt o minciună sfruntată. Senatorul Liviu Pop vine cu o serie de calomnii potrivit cărora eu aş avea vreo legătură cu Dosarul Uioreanu, că Traian Băsescu m-a şantajat să mă retrag de la prezidenţiale şi îmi pune întrebări public fără să prezinte niciun fel de dovadă”, spune liberalul.

El spune că în mod categoric nu există nicio legătură directă sau indirectă între el ca preşedinte al partidului şi lucrurile legate de activitatea lui Horea Uioreanu. „Nu am avut nicio discuţie pe ascuns cu Traian Băsescu pe acest subiect şi nu am fost şantajat de Băsescu sau de altcineva pe acest subiect sau altul în vederea retragerii candidaturii mele la alegerile prezidenţiale. Eu m-am retras din cursa pentru alegerile prezidenţiale pentru că aşa am dorit eu şi am făcut acest lucru aşa cum am dorit eu. Este decizia mea şi am explicat-o!”, afirmă Antonescu.

Fostul preşedinte al PNL dezminte acuzaţiile senatorului PSD şi reiterează faptul că nu este un om şantajabil.