Licitaţie pentru dotarea cabinetelor stomatologice şcolare din Bucureşti

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a publicat, miercuri, pe SEAP un anunț privind lansarea unei licitații vizând achiziționarea de unituri dentare complete și sterilizatoare cu abur necesare pentru dotarea cabinetelor de medicină dentară din unitățile școlare.

RomaniaTV.net
04 oct. 2017, 08:16
Licitaţie pentru dotarea cabinetelor stomatologice şcolare din Bucureşti

Durata acordului cadru va fi de 24 de luni de la data atribuirii contractului, iar valoarea estimată fără TVA este cuprinsă între 1,6 – 4,9 lei milioane lei. Ofertantul va trebui să facă dovada furnizării de produse similare în ultimii trei ani.

Criterii de atribuire: prețul ofertei (75%), garanție + garanție extinsă (15%), timp de intervenție service în perioada de garanție de 24 de luni (10%). Termenul limită pentru primirea ofertelor: 6 noiembrie, anunţă Agerpres.

Primăria Capitalei informa, pe 8 septembrie, că sunt în desfășurare procedurile de achiziții pentru utilarea cabinetelor stomatologice școlare cu unituri dentare și cu sterilizatoare cu aburi-autoclave. PMB menționa că au avut loc întâlniri cu reprezentanții Ministerului Sănătății pentru aprobarea unor modificări ale legislației în vigoare, pentru a se permite autorităților locale să achiziționeze materialele sanitare necesare cabinetelor stomatologice, dar și pentru actualizarea condițiilor necesare pentru desfășurarea activității unui cabinet școlar.

Pe 25 august 2016, Consiliul General al Capitalei a adoptat o hotărâre în baza căreia Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale urma să demareze un program pentru dotarea și modernizarea a 143 de cabinete de asistență medicală școlară dentară și a 450 de cabinete de asistență medicală.

Primarul general, Gabriela Firea, preciza la momentul respectiv că situația acestor cabinete este mult sub așteptările părinților, care vor să aibă garanția că în grădinițele, școlile, liceele și universitățile din Capitală se poate asigura o asistență medicală eficientă.

„Suma totală estimată pentru acest program este de trei milioane de euro. Ce se va achiziționa? Pentru cabinetele medicale școlare: aparatură de urgență medicală, aparate puls oximetru, aparate pentru măsurarea glicemiei, stetoscoape, aparate EKG portabile, laptopuri, imprimante, aparate de aer condiționat, completarea pieselor de mobilier medical, frigidere mici. Pentru cabinete stomatologice școlare se vor achiziționa: scaune stomatologice, diverse piese de instrumentar, aparate de distilat apa, aer condiționat, laptop-uri, imprimante”, a explicat ea.