Surse: PSD anunţă, după şedinţa CExN, noua propunere de premier. Varianta suspendării lui Iohannis, luată în calcul UPDATE

PSD ar urma să anunţe miercuri, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, noua propunere de premier, care nu va fi Liviu Dragnea, iar dacă preşedintele Klaus Iohannis va respinge şi această nominalizare, social-democraţii intenţionează să înceapă demersurile pentru suspendarea din funcţie a şefului statului, au precizat surse politice pentru News.ro.

28 dec. 2016, 06:16
Surse: PSD anunţă, după şedinţa CExN, noua propunere de premier. Varianta suspendării lui Iohannis, luată în calcul UPDATE

UPDATE ora 12.30 Potrivit unor surse citate de news.ro, au existat presiuni puternice în PSD pentru suspendarea lui Klaus Iohannis, după ce preşedintele a respins-o pe Sevil Shhaideh. Aceleaşi surse au mai precizat că nu a existat nicio discuţie între Liviu Dragnea şi Klaus Iohannis, în urma anunţului preşedintelui de a o respinge pe Sevil Shhaideh.

În cazul în care şeful statului va respinge şi a doua propunere de premier a PSD, social-democraţii vor iniţia demersurile pentru suspendarea acestuia, au susţinut surse social-democrate.

Liderii PSD se întrunesc miercuri, de la ora 16.00, în Comitetul Executiv Naţional, pentru a decide ce nominalizare vor face pentru funcţia de prim-ministru şi ce poziţie va adopta partidul după ce preşedintele Klaus Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh.

Liviu Dragnea a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că până miercuri seară, cel târziu joi, va lua o decizie ca urmare a respingerii de către preşedintele Iohannis a nominalizării lui Sevil Shhaideh pentru funcţia de premier.

Preşedintele PSD a susţinut că vrea să „cumpănească foarte bine” pentru că nu este o decizie uşoară. „Împreună cu colegii mei am analizat în ultimele ore care ar fi resorturile care ar fi putut sta în spatele acestei decizii a preşedintelui. Nu am reuşit să găsim niciun motiv constituţional şi nici alt motiv care să ţină de alte elemente şi părerea noastră este că, de fapt, acest om vrea să declanşeze o criză politică în România”, a precizat Liviu Dragnea.

Acesta a susţinut că, după ce s-a consultat cu colegii săi, a decis că va lua o decizie miercuri, cel mai târziu joi. „Mâine (miercuri n.r.), cel mai târziu joi, o să trebuiască să luăm o decizie. Vreau să cumpănesc foarte bine, dar nu între interesele personale şi de grup, ci între ce e bine şi rău pentru români. Nu va fi o decizie uşoară”, a subliniat preşedintele social-democraţilor.

De asemenea, surse politice au declarat pentru News.ro, că liderii PSD iau în calcul o nouă variantă de premier, aceştia urmând să decidă ce nominalizare vor face şi ce strategie vor adopta în perioada următoare.

CITEŞTE ŞI: Traian Băsescu: Iohannis a greşit că nu a argumentat refuzul. Trebuie o soluţie inteligentă pentru a evita zbuciumul din mandatele mele