Dăncilă şi Tăriceanu, la resfințirea mănăstirii Dealu după mitingul PSD din Piaţa Victoriei. Firea şi Becali, la biserica din Voluntari

Premierul Viorica Dăncilă şi președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au mers duminică la Târgoviște, unde participă la ceremonia de resfințire a mănăstirii Dealu. Alături de ei sunt şi mai mulţi miniştri din Cabinetul Dăncilă. Tot la biserică a mers şi primarul Capitalei, Gabriela Firea. 

RomaniaTV.net
10 iun. 2018, 09:16
Dăncilă şi Tăriceanu, la resfințirea mănăstirii Dealu după mitingul PSD din Piaţa Victoriei. Firea şi Becali, la biserica din Voluntari

Dupa mitingul de sâmbătă din Piaţa Victoriei, premierul Viorica Dăncilă și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au mers duminică la Târgoviște, unde participă la ceremonia de resfințire a mănăstirii Dealu. La mănăstire mai sunt prezenți miniștrii Mihai Fifor, Rovana Plumb și Eugen Teodorovici. Ceremonia a fost oficiată de patriarhul Daniel.

„Unitatea poporului român este strâns legată şi de credinţă şi de Biserică. Mănăstirile şi cei care le îngrijesc au jucat un rol important în formarea poporului român, sunt definitorii pentru cultura şi tradiţiile noastre, care ne fac unici ca neam. (…) Pentru că anul acesta sărbătorim Centenarul Marii Uniri cred că este obligatoriu pentru noi să luăm exemplu de la înaintaşii noştri, să ne inspirăm mai mult din învăţăturile creştine în acţiunile noastre, să lăsăm deoparte supărările de orice fel, să ne tratăm unii pe alţii cu mai multă blândeţe, cu mai multă înţelegere şi cu mai multă iubire, să fim uniţi în protejarea valorilor şi credinţelor care ne reprezintă”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă, citată de Agerpres.

Un moment special, la finalul evenimentelor liturgice, a constat în defilarea Brigăzii 30 Gardă ‘Mihai Viteazul’.

Resfinţirea bisericii mânăstirii are loc după ce în perioada 2010 – 2018 au avut loc lucrări de consolidare şi restaurare a întregului ansamblu monahal.

Mănăstirea Dealu adăpostește unul dintre cele mai mari spaţii funerare din ţară. În partea dreaptă a necropolei este înmormântat capul domnitorului Mihai Viteazul.

Gabriela Firea a mers duminică alături de soţul ei, Florentin Pandele şi naşul lor Gigi Becali, la biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din Voluntari.

 

Anul acesta, la biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din Voluntari credincioșii au prilejul să vadă Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia şi racla care conține mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Spiridon, adusă de la catedrala din Corfu, Grecia. De asemenea pot vedea şi o copie a Icoanei Maicii Domnului Prodromița, adusă din Sfântul Munte Athos, care va rămâne permanent spre închinare la Voluntari. Sute de pelerini au venit să se închine la moaşte.