Liderii romi spun că starea regelui Cioabă este CRITICĂ

Liderii comunităţilor rome au declarat la România TV că Florin Cioabă este în stare critică şi sunt şanse mici să îşi revină după infarctele suferite în urmă cu câteva zile.

16 aug. 2013, 08:17
Liderii romi spun că starea regelui Cioabă este CRITICĂ

„Am vorbit azi (vineri, n.r.) cu fiul lui care a fost cu el şi starea lui (Florin Cioabă, n.r.) nu este prea bună. Trebuie adus în ţară, toţi romii fiind de acord să fim ajutaţi să fie adus în ţară. Vă daţi seama că nu putem să îl salvăm acolo sau nici în România, dar după tradiţia noastră este mai bine să fie în patul lui. De când a făcut infarct, starea lui nu s-a îmbunătaţit cu absolut nimic. Este o speranţă foarte mică pentru noi şi băiatul lui plânge lângă el să fie adus în ţară”, a declarat bulibaşa Ferdinant Stănescu la România TV.

Şi Rudolf Stancu, reprezentantul romilor din Banat, afirmă că starea regelui Cioabă este critică.

„Noi sperăm că Dumnezeu îşi va face lucrarea lui şi noi, romii din Banat şi de pretutindeni, speră să îi lungească firul vieţii. Situaţia este critică”, a declarat reprezentantul romilor din Banat.

Citeşte şi Brădişteanu: Băsescu m-a RUGAT să merg în Turcia pentru Florin Cioabă. Starea lui este FOARTE GRAVĂ

Totuşi, surse apropiate familiei au declarat că starea lui Florin Cioabă este uşor ameliorată după reconfirmarea tratamentului.

„Starea lui este uşor ameliorată. Tensiunea i-a crescut, continuă cu tratamentul prescris de doctorul Brădişteanu până la reechilibrare, astfel încât să poată fi adus în România”, au spus aceleaşi surse, citate de Mediafax.

Potrivit surselor, chirurgul Şerban Brădişteanu a luat legătura, vineri, cu medicii spitalului din Antalya unde se află internat autointitulatul rege al romilor, care i-au transmis rezultatele ultimelor investigaţii şi evoluţia stării acestuia.