De Ziua Naţională, Traian Băsescu oferă o recepţie la Cotroceni. Liderii USL vor lipsi

Copreşedinţii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta nu vor onora invitaţia venită din partea Administraţiei Prezidenţiale de a participa la tradiţionala recepţie de 1 Decembrie ce are loc la Palatul Cotroceni, informează România TV.

29 nov. 2013, 17:12
De Ziua Naţională, Traian Băsescu oferă o recepţie la Cotroceni. Liderii USL vor lipsi

În semn de solidaritate, nici preşedintele PC, Daniel Constantin, nu va merge la Cotroceni. Potrivit unor surse politice, motivul boicotului este legat de tensiunile accentuate dintre preşedintele Traian Băsescu şi USL. Astfel, pactul de coabitare dintre preşedinte şi premier a devenit caduc.

La rândul său, Crin Antonescu nu a fost invitat la depunerea jurământului de către ministrul Economiei, deoarece la un evenument similar plecase din sală în timp ce vorbea preşedintele Traian Băsescu. De data aceasta, Antonescu a primit o invitaţie pe adresa Senatului, dar preşedintele PNL nu vrea să o onoreze.

Recepţia va avea loc duminică, începând cu ora 18.00, în Sala Unirii a Palatului Cotroceni.

În 2013, senatorul Ioan Ghişe a fost scos de către angajaţii SPP de la recepţia organizată la Palatul Cotroceni, după ce a venit îmbrăcat într-un tricou imprimat cu un mesaj antiprezidenţial.

„Când am dus mâna la gât să-mi scot cravata, pentru că intenţionam să-mi scot cămaşa să arăt tricoul pe care scrie «Poporul a decis, Băsescu e demis», m-au imobilizat de braţe doi ofiţeri SPP, altul m-a împins din spate şi în zece secunde m-au scos afară, prin mulţime”, a spus Ghişe pentru Mediafax.

Senatorul PNL era singurul reprezentant al puterii care a dat curs invitaţiei de la Cotroceni, însă în acest an nu a mai fost invitat.

Într-o intervenţie telefonică la România TV, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu, Bogdan Oprea, a relatat punctul de vedere al Administraţiei Prezidenţiale faţă de incident. „În timpul recepţiei, a avut loc un incident. Unul dintre invitaţii oficiali, anume domnul senator Ghişe, a încercat să-şi smulgă hainele de pe el şi să creeze scandal, motiv pentru care forţele de ordine au considerat că trebuie să-l însoţească la ieşire”, a spus Oprea precizând că Ghişe încerca să arate tricoul pe care-l avea pe el.

„Administraţia Prezidenţială consideră că românii au nevoie de unire şi nu de dezbinare, cu atât mai mult de Ziua Naţională”, a mai spus Oprea.