Liderul conservator austriac Sebastian Kurz cere lecţii obligatorii de Germană pentru copiii care nu vorbesc „suficient” această limbă

Partidul Poporului din Austria (OeVP, conservator) dorește ca toți copiii care nu vorbesc "suficient" de bine limba țării să ia lecții obligatorii de germană, ca o condiție pentru a putea merge la școală, a anunțat miercuri liderul formațiunii, Sebastian Kurz, transmite Reuters.

RomaniaTV.net
13 sept. 2017, 14:32
Liderul conservator austriac Sebastian Kurz cere lecţii obligatorii de Germană pentru copiii care nu vorbesc „suficient” această limbă

Liderul OeVP a făcut aceste remarci într-un context în care zeci de mii de migranți din Orientul Mijlociu, Afganistan și Africa au sosit în Austria în ultimii doi ani, iar integrarea acestora a devenit un aspect politic important. Sebastian Kurz, al cărui partid este partenerul social-democraților în coaliția guvernamentală de la Viena, își datorează, în parte, popularitatea de care se bucură poziției sale dure cu privire la imigrație.

Deși propunerea sa se referă aparent la toți copiii, dezbaterea publică îi are în centru pe copiii proveniți din rândul migranților. Majoritatea acestora merg la școli din Austria în funcție de vârsta pe care o au și fac cursuri separate de germană, dar unii profesori susțin că nu este suficient pentru a-i integra.

Citeşte şi Poliţiştii locali din Timişoara învaţă limba engleză pentru a putea vorbi cu turiştii şi cu migranţii

„Elevii nu pot ține pasul cu programa școlară decât dacă vorbesc suficient de bine germana”, a declarat Kurz la Salzburg, unde a prezentat programul OeVP cu privire la învățământ, în vederea alegerilor legislative anticipate prevăzute pentru 15 octombrie. „Cei care merg la școală trebuie să înțeleagă limba în care se predă”, a insistat liderul OeVP, care s-a făcut astfel ecoul solicitărilor venite din partea formațiunii de extremă dreapta Partidul Libertății (FPOe), potrivit Agerpres.

Partidul Libertății are șansa reală de a deveni a doua forță politică în urma scrutinului legislativ, ceea ce ar crea posibilitatea unei coaliții de dreapta cu OeVP. Social-democrații și conservatorii s-au aflat împreună la guvernare în ultimul deceniu, însă relațiile dintre cele două partide centriste au luat-o pe o pantă descendentă, iar ascensiunea lui Kurz, tânărul rival de 31 de ani al liderului social-democrat Christian Kern, a dus la decizia convocării de alegeri anticipate în octombrie.