Lider PSD, despre Laszlo Borbely: A primat valoarea emotivă a discursului în respingerea cererii DNA

Marian Neacşu, liderul deputaţilor PSD, a declarat, miercuri, că a primat "valoarea emotivă" a discursului ţinut de Laszlo Borbely în Parlament şi că din toate grupurile s-a votat împotriva cererii de urmărire penală a deputatului UDMR.

11 mart. 2015, 19:48
Lider PSD, despre Laszlo Borbely: A primat valoarea emotivă a discursului în respingerea cererii DNA

„La experienţa pe care o am în Parlament, opinez că din toate grupurile politice s-a votat şi pentru, şi împotriva încuviinţării. Eu cred că a primat, dacă vreţi părerea mea persoanală, valoarea emotivă a discursului domnului Borbely şi cred că probabil şi faptul că, cel puţin din ceea ce a precizat domnia sa, a apărut că demersul este unul nu foarte bine argumentat. Cred că asta a fost unul dintre factorii de influenţă”, a precizat Marian Neacşu.

Citeşte şi: Laszlo Borbely SCAPĂ din nou de URMĂRIRE PENALĂ. Deputaţii au respins cererea DNA

Liderul deputaţilor PSD a susţinut că el a votat pentru începerea urmăririi penale, lucru pe care l-a recomandat şi colegilor săi din PSD, susţinând şi că o mare parte dintre aceştia au votat astfel.

„Eu pot să garantez pentru ceea ce am făcut eu şi pentru ceea ce am recomandat colegilor mei şi opinez că o mare parte dintre ei au votat aşa cum am precizat”, a adăugat liderul PSD, care a exclus varianta votului PSD în schimbul obţinerii susţinerii din partea UDMR pentru a avea majoritate în Senat.

Marian Neacşu a mai spus că „este complicat ce mesaj dă Parlamentul” prin votul în cazul Borbely.

„E complicat de spus ce mesaj dă, votul parlamentar este liber, nu putem impune, discuţii am avut pe această temă şi angajamentul nostru ferm a fost totdeauna să votăm pentru încuviinţarea cererilor de arestare sau, în cazul de faţă, pentru începerea urmăririi penale. Nu am niciun instrument legal pentru a putea să urmăresc ce face fiecare dintre ei, cel mult pot să recomand”, a arătat liderul PSD.

Citeşte şi: Comisia Juridică a dat UNDĂ VERDE cererii DNA pentru urmărirea penală a deputatului Lazlo Borbely

El a mai spus că a stat în prima bancă în plen şi a văzut că PNL nu a votat la vedere cum a anunţat.

Camera Deputaţilor a respins, miercuri, cererea de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Laszlo Borbely, fiind înregistrate 154 de voturi „împotriva” solicitării, 125 „pentru”, alte cinci voturi fiind nule.