Liderul grupării infracţionale din Timişoara şi alte trei persoane, arestaţi preventiv

Liderul grupării specializate în infracţiuni cu violenţă din Timişoara, Sorin Udrea, şi alţi trei membri ai reţelei au fost arestaţi preventiv, în noaptea de joi spre vineri, pentru tentativă de omor, de Tribunalul Timiş.

RomaniaTV.net
07 iun. 2013, 06:43
Liderul grupării infracţionale din Timişoara şi alte trei persoane, arestaţi preventiv

Patru persoane care fac parte din gruparea interlopă din Timişoara, destructurată miercuri seară în urma unor percheziţii, au fost arestaţi preventiv, pentru 29 de zile, de Tribunalul Timiş, potrivit Mediafax. Astfel, este vorba despre liderul grupării, Sorin Udrea, dar şi despre Viorel Cosma, zis „Vio Blondu”, Stelian Mocanu şi Caius Gazibara. Cei patru sunt acuzaţi de tentativă de omor.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Timişoara.

În cazul altor doi membri ai reţelei, Darius Gazibara şi Ciprian Gavrilă, zis „Cipi Ţiganul”, magistraţii au dispus cercetarea în libertate.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în faţa judecătorilor toţi s-au declarat nevinovaţi, iar o parte dintre ei au spus că ştiau că telefoanele le erau interceptate.

Un număr de 11 membri ai unei grupări specializate în infracţiuni de violenţă, care era monitorizată de aproximativ trei ani, au fost ridicaţi, miercuri seară, în urma unor descinderi care au avut loc la Timişoara.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că cinci dintre membrii grupării, între care şi Sorin Udrea, au fost ridicaţi de către anchetatori de pe stadionul de fotbal de la Chişoda, în timpul unui meci.

La descinderi au participat poliţişti ai Brigăzii de Combaterea Criminalităţii Organizate (BCCO) Timişoara şi Serviciului de investigaţii criminale din IPJ Timiş, sub coordonarea DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, Sorin Udrea era lider al grupării, fiind implicat în mai multe infracţiuni cu violenţă.

Sursele citate spuneau că Sorin Udrea este cercetat şi într-un caz de tentativă de omor, după ce în urmă cu o săptămână a fost implicat într-un scandal cu săbii izbucnit într-un bar din centrul municipiului Timişoara.

În urma conflictului din bar, un bărbat a ajuns la spital cu o sabie înfiptă în umăr. Conflictul izbucnit în bar a continuat şi la Spitalul Judeţean, unde au ajuns atât Udrea, cât şi alţi membri ai grupării, precum şi victima, având loc o nouă încăierare.

Iniţial, şapte persoane au fost reţinute, apoi, pe parcursul anchetei, a fost reţinută şi cea de-a opta persoană. Dintre cele opt persoane, două au primit interdicţia de a părăsi ţara, urmând să fie cercetate în libertate, iar alte şase au fost citate la Tribunalul Timiş pentru judecarea cererilor de arestare preventivă, formulate de DIICOT Timişoara.