Liderul opoziţiei nigeriene a câştigat alegerile prezidenţiale

Muhammadu Buhari, liderul opoziţiei nigeriene, a fost ales preşedinte al Republicii Federale Nigeria, cu 53,42% din voturi, după cum a anunţat Comisia Electorală.

31 mart. 2015, 20:52
Liderul opoziţiei nigeriene a câştigat alegerile prezidenţiale

Buhari, în vârstă de 72 de ani, a candidat din partea Congresului Progresist. Adversarul său, preşedintele în exerciţiu Goodluck Jonathan, în vârstă de 52 de ani, a obţinut doar 45,67% din sufragii, potrivit bbc.com.

După anunţarea rezultatelor, mii de oameni au ieşit pe străzi la Kano, în nordul ţării, pentru a sărbători  victoria în alegeri a lui Buhari. Fost guvernator, ministru al Petrolului şi Resurselor Naturale şi şef al Consiliului Militar Suprem, Buhari devine, în urma alegerilor prezidenţiale, al şaselea preşedinte al Republicii Federale Nigeria.

Mii de persoane au ieşit pe străzi la Kano, în nordul ţării, pentru a celebra victoria noului preşedinte, care, în campania electorală a promis, în mod special, măsuri privind combaterea corupţiei şi lupta împotriva grupării extremiste Boko Haram, care are legături cu gruparea jihadistă Stat Islamic.