Liderul protestatarilor de la Chişinău afirmă că este hărţuit de poliţie

Liderul protestatarilor de la Chișinău, Vlad Bilețchi, președintele Asociației Obștești 'Onoare, Demnitate și Patrie', susține că este hărțuit de forțele de ordine pentru a recunoaște că ar fi încălcat legea atunci când a protestat în fața guvernului și a Comisiei Electorale Centrale (CEC) împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, informează Radio Chișinău.

18 nov. 2016, 13:19
Liderul protestatarilor de la Chişinău afirmă că este hărţuit de poliţie

Bilețchi a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că i se impută faptul că la acțiunile din 14 și 15 noiembrie, când s-a protestat față de modul în care s-a desfășurat turul doi al alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie, manifestanții nu au respectat locul desfășurării demonstrației și, respectiv, au blocat parțial arterele de circulație, motiv pentru care care i-au fost aplicate deja două amenzi.

Totodată, liderul protestatarilor a declarat că a fost acționat în judecată, fiind cercetat pentru instigare la violență și perturbarea ordinii publice.

Vlad Bilețchi respinge orice acuzație la adresa sa, subliniind că este vorba despre o amplă campanie de denigrare a mișcării protestatare. Totodată, el a anunțat că va contesta în instanțele superioare învinuirile care i se aduc și va cere ca procesul să fie unul public.

Mii de oameni au ieșit în stradă luni și marți la Chișinău, pentru a-și exprima nemulțumirea cu privire la modul au care au fost organizate alegerile prezidențiale, pe care le consideră trucate. Manifestanții au cerut invalidarea scrutinului și organizarea de alegeri repetate.