Senatul alege un nou judecător CCR. Liberalii mizează pe un vot majoritar în favoarea candidatului PNL

Liderul senatorilor PNL Ion Popa a declarat, miercuri ,că la votul pentru numirea unui nou judecător al Curţii Constituţionale vor fi prezenţi 61 de senatori PNL. Liberalii se bazează însă pe faptul că vor obţine peste majoritatea de 85 de voturi.

18 feb. 2015, 13:53
Senatul alege un nou judecător CCR. Liberalii mizează pe un vot majoritar în favoarea candidatului PNL

Liderul senatorilor PNL, Ion Popa, a fost întrebat la finalul şedinţei grupului parlamentar, câţi senatori liberali vor fi prezenţi la votul pentru noul membru al Curţii Constituţionale, funcţie pentru care PNL o susţine pe Mona Lisa Neagoe.

Citeşte şi: Mona-Lisa Neagoe, candidatul PNL, cele mai multe voturi pentru postul de judecător CCR

„Sunt 61 de colegi din grupul PNL prezenţi astăzi la vot şi care cu siguranţă vor vota propunerea pe care am făcut-o. (…) În afară de cele 61 de voturi, ne bazăm pe voturile celor care au spus că susţin nu numai această propunere, dar şi demersul nostru de revocare a preşedintelui Senatului şi mulţi alţi colegi cu care s-a discutat şi care agreează propunerea făcută de noi pe principiile convenite, şi anume o propunere care să întrunească condiţiile de a nu fi membru de partid, condiţii de profesionalism”, a declarat liderul senatorilor PNL, Ion Popa.

Senatorul PNL a menţionat că de la şedinţa de miercuri lipseşte numai un singur senator liberal, Crin Antonescu care este plecat din ţară.

Citeşte şi: Câte semnături a strâns PNL pentru revocarea lui Tăriceanu de la şefia Senatului

Ion Popa a menţionat că liberalii se bazează pe mai mult de 85 de voturi în plenul Senatului, numărul celor care întrunesc majoritatea din această Cameră.

Mona Lisa Neagoe a obţinut, marţi, majoritatea voturilor membrilor Comisiei juridice pentru a ocupa postul de judecător al Curţii Constituţionale, în urma demisiei lui Toni Greblă, după audierea celor trei candidaţi care s-au înscris în cursă pentru această funcţie.