Liderul separatist transnistrean acuză „lipsă de transparenţă” în acţiunile României în domeniul securităţii

Liderul separatist transnistrean, Evgheni Şevciuk, aflat în vizită la Moscova, a acuzat joi o lipsă de transparenţă în acţiunile Republicii Moldova şi României în domeniul securităţii regionale, informează TASS.

02 oct. 2014, 11:34
Liderul separatist transnistrean acuză „lipsă de transparenţă” în acţiunile României în domeniul securităţii

Într-o conferinţă de presă, în capitala rusă, liderul transnistrean a invocat un acord încheiat între Chişinău şi Bucureşti cu privire la cooperarea bilaterală în domeniul militar.

‘Prevederile acestui acord permit participarea armatei române la unele operaţiuni pe teritoriul Republicii Moldova’, a susţinut el, cerând părţii române să probeze contrariul prin publicarea documentului.

‘Lipsa de transparenţă în probleme de securitate suscită Transnistriei temeri pe deplin justificate’, a adăugat Şevciuk.

În acelaşi timp, liderul Transnistriei a declarat că nu recomandă vecinilor republicii recurgerea la orice fel de acţiuni militare împotriva acesteia, potrivit Ria Novosti. ‘Nici măcar prin gând să vă treacă’, a spus el.

‘În ceea ce priveşte unele acţiuni destabilizatoare împotriva Transnistriei, eu ca lider al Transnistriei vreau să vă spun că nu recomand niciunuia dintre vecinii noştri să ia în considerare aplicarea forţei. Aceasta nu este o abordare constructivă şi, după cum arată practica, uneori chiar şi statele mici pot demonstra o rezistenţă foarte puternică’, a susţinut liderul de la Tiraspol.