Gabriela Firea, despre Mihai Tudose: A avut o atitudine ipocrită, nedreaptă şi trebuia să primească o sancţiune

Primarul general Gabriela Firea a explicat, luni seară, la România TV că nu i-ar fi reproşat nimic premierului Mihai Tudose dacă acesta nu ar fi ieşit public să îi facă observaţie. Edilul mai susţine că premierul a avut o atitudine ipocrită, întrucât în particular îi spunea ceva, iar în public îi cerea cu totul altceva. 

RomaniaTV.net
04 dec. 2017, 19:27
Gabriela Firea, despre Mihai Tudose: A avut o atitudine ipocrită, nedreaptă şi trebuia să primească o sancţiune

Gabriela Firea a vorbit la România TV despre neînţelegerile existente între ea şi premierul Mihi Tudose:

Ceea ce s-a intamplat la sfarsitul saptamanii trecute sunt aspecte care ma intristeaza, am fost un soldat cat se poate de respectuos, nu am facut o declartie neplacuta la adresa premierului desi as fi avut motive ca primar general. Am tacut jumatate de an, dar faptul ca primul ministru a iesit public sa-mi faca observatie pentru o activitate decisa la Primaria Capitalei desi nu avea drept legal si moral, am hotarat sa reactionez, sa spun adevarul, si sa dau explicatii publice. Mi s-a parut nedrept ca-mi cerea in particular organizarea unor proiecte de reglementare urbana, montarea unor statui, folosirea spatiului din interiorul Pietei Victoria, iar in public mi-a dat replici cum ca nu este bine sa se organizeze un targ de Craciun, o atitudine ipocrita, nedreapta si trebuia sa primeasca o sanctiune, am respectat si statutul si nu am facut afirmatii negative la adresa premierului desi suntem in asteptare cu proiecte comune si ele nu inainteaza absolut deloc…Voi spune aceste lucruri in comitetul executiv asa cum am stabilit si consider ca toti colegii trebuie sa stie, sa nu ne ascundem dupa faptul ca relatiile sunt minunate. 

Eu sunt un om optimist si rabdator, mi-as dori sa recuperam intarzierile, l-am votat pe Tudose desi au fost colegi care s-au abtinut, i-am dat creditul, am crezut in dinamismul sau, rezultatul arata asa cum v-am spus, dialog, cooperare, nu avem timp de dispute, nu as fi iesit public daca nu ma certa, dar cand am vazut ca imi spune in particular ceva si publicului altceva am considerat ca trebuie sa ma apar„, a mărturisit primarul Gabriela Firea. 

Primarul General Gabriela Firea a mai spus la România TV ca nu are de gând să candideze la alegerile prezidenţiale din 2019 şi că nu îşi doreşte nici să preia conducerea PSD.

„Sunt un om extrem de serios, vreau sa rezolv problmele Capitalei si nu doresc o ascensiune politica in sensul preluarii conducerii PSD, nu este printre obiectivele mele participarea la campania prezidentiala, vreau sa-mi duc mandatul la bun sfarsit, daca voi considera ca mi-am facut treaba cu rezultate bune ma voi consulta cu familia si prietenii si voi decide daca voi mai candida. Nu se pune problema sa-mi doresc sa-mi aloc o parte mare din timp activitatii politice ca presedinte de partid sau sa ma concentrez pe o campanie prezidentiala, acesta aeste lucrul pe care il gandesc, il simt„, a declarat Gabriela Firea.