LIGA CAMPIONILOR. Câte patru goluri în meciurile de marţi, surpriză mare la Torino

LIGA CAMPIONILOR a programat marţi primele două meciuri din manşa tur a optimilor de finală. La Torino, Juventus şi Tottenham au încheiat la egalitate, iar Manchester City a făcut scor pe terenul lui Basel.

13 feb. 2018, 17:32
LIGA CAMPIONILOR. Câte patru goluri în meciurile de marţi, surpriză mare la Torino

LIGA CAMPIONILOR. Tottenham a făcut un pas mare spre faza sferturilor după ce a marcat două goluri pe terenul Bătrânei Doamne. Deşi în minutul 9 tabela arăta deja 2-0 pentru italieni, graţie „dublei” lui Higuain, englezii au revenit în joc în minutul 31 şi au avut noroc în finalul primei reprize, când Higuain a ratat un penalty.

Danezul Christian Erikssen a stablit scorul final, 2-2, iar Tottenham are acum prima şansă la calificare, mai ales în contextul ultimelor rezultate din Premier League, când a bătut pe Arsenal (1-0) şi Manchester United (2-0) şi a remizat pe terenul lui Liverpool (2-2).

Juventus – Tottenham 2-2 (Higuain – min. 2 şi 9 / H. Kane – min. 31, Eriksen – min. 71)

Basel – Manchester City 0-4 (Gundogan – min. 14 şi 53, B. Silva – min. 18, Aguero – min. 23)

Fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor revin în această seară cu optimile de finală, de la 21:45. Primele partide programate sunt Basel – Manchester City (TelekomSport 2) şi întâlnirea serii dintre Juventus şi Tottenham (Pro TV şi TelekomSport 1). 

* Echipa Steaua Roşie Belgrad a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, marţi, pe teren propriu, în compania formaţiei ŢSKA Moscova, în prima manşă a 16-imilor Ligii Europa.

JUVENTUS TORINO – TOTTENHAM (televizat de Pro TV si Telekom Sport 1)
Echipele probabile:


Juventus:
 Buffon; De Sciglio, Benatia, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanic, Sturaro; Douglas Costa, Higuain, Mandzukic

Tottenham: Lloris; Trippier, Sanchez, Vertonghen; Son, Dembele, Dier, Davies; Eriksen, Alli; Kane

Cel mai dezechilibrat duel al zilei de marţi este cel dintre Basel şi Manchester City, cu englezii favoriţi la calificarea în faza următoare. Elveţienii au terminat pe locul secund într-o grupă în din care au mai făcut parte Manchester United, TSKA Moscova şi Benfica şi în care au produs câteva surprize, mai ales pe teren propriu, acolo unde au învins Benfica, scor 5-0, dar şi pe Manchester United, scor 1-0. 

De cealaltă parte, duelul dintre Allegri şi Pochettino este unul mult mai echilibrat:  „Trebuie să jucăm cu inteligenţă. Avem un adversar care are 4 jucători de mare calitate în atac”, a declarat antrenorul lui Juventus. 

„Este imposibil să comparăm istoria noastră cu a lui Juventus. Trebuie să jucăm cu agresivitate şi motivaţie, dar şi cu respect pentru adversarul nostru”, a comentat şi tehnicianul lui Tottenham.

FC BASEL – MANCHESTER CITY (televizat de Telekom Sport 2)

Echiele probabile:

Basel: Vaclik; Lacroix, Suchy, Balanta; Lang, Frei (Zuffi), Xhaka, Petretta; Elyounoussi, Van Wolfswinkel, Oberlin

Man. City: Ederson; Walker, Otamendi, Laporte, Zinchenko; Fernandinho, Bernardo Silva, David Silva, De Bruyne, Sterling; Aguero