LIGA CAMPIONILOR. Surpriză uriaşă, Bayern a încasat TREI goluri la Porto şi tremură pentru calificare

LIGA CAMPIONILOR LIVE VIDEO. Ambele partide jucate miercuri seara în sferturile de finală ale Champions League s-au încheiat cu acelaşi scor, 3-1. FC Barcelona a învins cu acest scor la Paris, pe PSG, iar FC Porto a întrecut-o acasă pe Bayern Munchen.

15 apr. 2015, 16:47
LIGA CAMPIONILOR. Surpriză uriaşă, Bayern a încasat TREI goluri la Porto şi tremură pentru calificare

LIGA CAMPIONILOR. PSG – FC Barcelona 1-3, FC Porto – Bayern Munchen 3-1, Atletico Madrid – Real Madrid 0-0 şi Juventus Torino – AS Monaco sunt rezultatele complete ale primei manşe din sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Pe cât de săracă în goluri a fost seara de marţi, când s-a marcat un singur gol, şi acela din penalty, pe atât de generoasă a fost miercuri, când s-au înregistrat opt reuşite. Bomba serii a explodat pe Estadio Dragao, din Porto, unde gazdele au învins cu 3-1 pe Bayern Munchen, una dintre favoritele la câştigaerea trofeului. În minutul 10 gazdele conduceau deja cu 2-0, după ce Ricardi Quaresma a trasnformat un penalty (min. 3) şi a profitat de o uriaşă greşeală a fundaşului central Dante (min. 10).

La faza penalty-ului, portarul lui Bayern, Manuel Neuer, ar fi trebuit să fie eliminat, fault în calitate de ultim apărător pe Jakson Martinez, însă arbitrul i-a acordat doar cartonaş galben. Jakson Martinez s-a răzbunat însă pe Neuer în repriza a doua, când a stabilit scorul final, 3-1, după ce Thiago Alcantara redusese din diferenţă la mijlocul primei reprize.

În celălalt meci, la Paris, PSG măcinată de absenţe (cele mai notabile au fost ale lui Ibrahimovic şi Veratti), l-a pierdut pe căpitanul Thiago Silva încă din minutul 19, accidentat. În aceste condiţii, parizienii au fost doar simpli parteneri de antrenament pentru catalani, care s-au impus cu scorul de 3-1 şi sunt ca şi calificaţi în semifinale.

Meciurile retur se vor juca pe 21 aprilie (Barcelona – PSG, Bayern – FC Porto) şi 22 aprilie (Real Madrid – Atletico, AS Monaco – Juventus).

PSG – Barcelona 1-3 (Van der Wiel – min. 82/Neymar – min. 18, Luis Suarez – min. 67 şi 79)

FC Porto – Bayern Munchen 3-1 (Quaresma – min. 3, din penalty, şi min. 10, J. Martinez – min. 65/Thiago Alcantara – min. 28)

Lionel Messi dispută al cincilea său meci împotriva lui Paris Saint-Germain. În urmă cu doi ani, în ciuda unei accidentări la genunchi, starul argentinian i-a eliminat de unul singur pe parizieni, iar acum revine în capitala Franţei într-un moment în care se află în formă maximă. Avantajul este clar de partea catalanilor, mai ales că adversarii de la PSG vor fi lipsiţi de aportul lui Ibrahimovic şi Veratti.

LIGA CAMPIONILOR LIVE VIDEO. Lionel Messi a marcat deja 45 de goluri în acest sezon, în 44 de meciuri jucate pentru FC Barcelona, în toate competiţiile, el agflându-se la al şaselea sezon consecutiv în care marchează peste 40 de goluri.

LIGA CAMPIONILOR LIVE VIDEO. O partidă interesantă este programată şi la Porto, între doi vechi prieteni, Pep Guardiola, antrenorul lui Bayern Munchen, şi Julen Lopetegui, antrenorul lui FC Porto, foşti coechipieri la FC Barcelona. Bavarezii sunt decimaţi de accidentări, din efectivul lor lipsind Frank Ribéry, Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben, David Alaba, Javi Martinez şi Benatia, dar chiar şi în aceste condiţii sunt favoriţi la calificare.