LIGA CAMPIONILOR: Barcelona – Bayern şi Real Madrid – Juventus în semifinale

Barcelona, Real Madrid, Bayern Munchen şi Juventus sunt cele patru echipe care se luptă pentru un loc în finală.

RomaniaTV.net
24 apr. 2015, 10:25
LIGA CAMPIONILOR: Barcelona – Bayern şi Real Madrid – Juventus în semifinale

SEMIFINALELE Ligii Campionilor au fost stabilite vineri. Partidele tur se vor disputa pe 5 şi 6 mai, iar returul va fi o săptămînă mai târziu. Finala este programată la 6 iunie, la Berlin.

Barcelona – Bayern
Real Madrid – Juventus

arca și Bayern s-au înfrunta în opt rânduri în cupele europene, toate după 1996. Cele mai recente confruntări au avut loc în semifinalele ediției 2012/13, când Bayern s-a impus cu 4-0 la Munchen și cu 3-0 pe Camp Nou, cea mai mare diferență totală de scor într-o semifinală Champions League. Bayern a câștigat în trei din cele patru vizite ale sale la Barcelona.

Va fi, totodată, un duel între fosta și actuala echipă a spaniolului Josep Guardiola, care a făcut istorie pe banca grupării catalane.

Pentru Juve va fi prima semifinală de Champions League după o pauză de 12 ani, dar în 2003 torinezii câștigau dubla cu Real Madrid cu 4-3 la general.

Real și Juve au fost adversare prima oară în sferturile Cupei Campionilor Europeni din 1962, madrilenii mergând mai departe după un al treilea meci, câștigat cu 3-1, după ce în primele două manșe fiecare echipă se impusese cu 1-0. Bilanțul general este echilibrat, cu opt victorii pentru Real și 7 pentru Juventus.

Real Madrid deține recordul de trofee în competiție, 10, și îl vizează pe al 11-lea.

Căpitanul echipei germane de fotbal Bayern Munchen, Philipp Lahm, a anunțat că nu va avea loc o petrecere spontană duminică, în cazul în care clubul bavarez va câștigat matematic al 25-lea său titlu în Bundesliga, relatează agenția DPA. „Chiar dacă vom deveni campioni duminică, nu vom sărbători”, a declarat Lahm în presa germană.

Bayern Munchen poate deveni virtual campioană duminică, dacă bate sâmbătă pe Hertha Berlin, iar Wolfsburg nu obține toate cele trei puncte în deplasarea cu Borussia Moenchengladbach sau dacă bavarezii fac o remiză, iar Wolfsburg pierde meciul său.

Bavarezii au un avans de 12 puncte când au mai rămas cinci etape de disputat în Germania.