Liliana Mincă, Tudor Ciuhodaru şi alţi patru deputaţi UNPR se afiliază grupului PSD

Deputaţii UNPR Liviu Codîrlă, Tudor Ciuhodaru, Liliana Mincă, Adrian Diaconu, Ştefan Dalca şi Ion Pârgaru au anunţat, miercuri, conducerea Camerei Deputaţilor că se vor afilia grupului PSD.

RomaniaTV.net
09 mart. 2016, 13:49

Anunţul trecerii acestora de la UNPR la PSD a fost făcut, miercuri, în şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, însă afilierea lor la grupul social-democrat se va oficializa abia la începutul săptămânii viitoare, în prima şedinţă de plen.

Potrivit unor surse politice, cei şase deputaţi şi-au pregătit şi adeziunile pentru a se înscrie oficial în PSD.

Liderul interimar al UNPR, Neculai Onţanu, a declarat, luni, că recentele afirmaţii ale preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, privind preluarea unor parlamentari ai Uniunii au „mişcorat” încrederea formaţiunii sale în PSD şi, din acest motiv, UNPR ar putea susţine alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„Există o anumită neîncredere în partenerii noştri din alianţa politică, dată şi de declaraţiile recente ale unor lideri ai PSD. (…) Ne-am mişcorat încrederea vizavi de declaraţiile domnului Dragnea, total incorecte, pe care cred că şi domnul Dragnea le regretă, aceea de a încerca să preia de la UNPR parlamentari. Niciun parlamentar al UNPR nu pleacă la PSD, toţi rămân în cadrul UNPR”, a spus Onţanu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, joi, demisia lui Gabriel Oprea din fruntea UNPR, afirmând că, personal, regretă situaţia acestuia şi va discuta cu noul lider interimar, Neculai Onţanu, despre viitoarea colaborare cu această formaţiune, dar nu vede de ce aceasta s-ar schimba.

În privinţa posibilităţii ca un număr de parlamentari UNPR să revină în PSD, Dragnea a spus că a auzit şi el astfel de informaţii, însă, „deocamdată, nu e nimic clar, cert sau oficial”.

Până la anunţul celor şase deputaţi, UNPR număra 63 de parlamentari: 42 de deputaţi şi 21 de senatori.