Lilith sau femeia alungată din Rai. Află cum te influenţează pe plan erotic

In astrologie, Lilith sau Luna Neagra este denumirea unui punct virtual de pe cer, corespunzator celui de-al doilea focar al orbitei lunare (de forma unei elipse), adica focarul neocupat de Pamant. Astrologii moderni ii acorda o importanta deosebita, deoarece Lilith este un element karmic extrem de puternic, asociat cu partea sexuala intunecata a fiecaruia dintre noi. Ea se activeaza fie in momentul nasterii, alterand relatia cu mama si modelul inconstient al femeii ideale, fie in cadrul unei relatii, acolo unde exista o karma sexuala intre parteneri.

16 aug. 2018, 11:13
Lilith sau femeia alungată din Rai. Află cum te influenţează pe plan erotic

Legenda lui Lilith

Numele Lilith se trage de la asierieni si babilonieni si face referire la un demon din mitologia mesopotamiana. Cabala o descrie dreptprima sotie a lui Adam, creata de Dumnezeu din tarana. Rebela si indepenenta, Lilith isi dorea egalitate intre femeie si barbat, refuzand sa stea pe jos in timpul actului sexual. In ciuda faptului ca isi iubea foarte mult sotul, ea s-a razvratit impotriva lui si a plecat din Rai.

Citeşte şi Zodiacul egiptean. Află ce zodie eşti şi ce-ţi rezervă viitorul! Vei fi uimit de acurateţea acestui horoscop

Oalta versiune a legendei lui Lilith releva faptul ca aceasta a pronuntatin mod nepermis numele secret a lui Dumnezeu (YHWH – cu pronuntie nesigura), motiv pentru care a fostizgonita din Eden. Drept razbunare, Lilithl-a luat de sot pe Diavol, s-a transformat in sarpe si a ispitit-o pe Eva sa muste din fructul interzis.

Simbolismul Lunii Negre in astrologia karmica

Lilith sau Luna Neagra, alaturi de Nodurile Lunare, sunt poate cele mai puternice elemente karmice din intreaga astrologie, de unde si importanta deosebita pe care le-o acorda astrologia karmica.

Luna Neagraeste simbolul astrologic al sexualitatii primare, instinctuale si foarte greu de controlat. Ea reflecta tot ce este negativ si distructiv in noi pe parte sexuala, de la instince erotice primare scapate de sub control, obsesii si frustrari majore pana la blocaje sexuale grave, generatoare de boli fizice si psihice precum impotenta, infertilitate, frigiditate sau tulburari de identitate sexuala. Dar sexualitatea e legata inevitabil de creatie, de exprimare. Sexualitatea este energia creatoare prin excelenta, este sursa noastra primara de energie. Si Luna Neagrao sugruma, o suprima sau o perverteste.Intentia ei, aparent diabolica, este, in esenta, pura. De aceea se si spune ca daca intelegi lectia lui Lilith, saltul evolutiv este urias.

Simbolic vorbind, Luna Neagra reprezinta mentalul feminin, opus sufletului feminin. Dar ambele formeaza un intreg, o unitate a contrariilor. Luna Neagrase opune Lunii vizibile pe cer – cea care intruchipeaza sufletul, emotiile pure, lumina din intuneric. Tot Luna poate fi considerata intruchiparea Evei, femeia supusa si cuminte. Luna nu are lumina propie, ea straluceste doar pentru ca primeste energie si lumina de la Soare, asociat in mod simbolic barbatului primordial, Adam.

Cand Luna Neagra (Lilith) se activeaza intr-o harta natala sau sinastrie (rezultata din suprapunerea a doua harti natale si folosita pentru studiul compatibilitatii in cuplu), ea va altera relatia Luna – Soare, respectiv femeie – barbat.

Continuarea articolului pe horoscop.ele.ro.