Limbajul florilor. Ce mesaje transmit plantele

Florile au avut, de-al lungul istoriei, o multime de intrebuintari, nu erau folosite doar pentru decoratiuni sau pentru mirosul lor. In Persia si in Estul Mijlociu, oamenii foloseau florile pentru a-si exprima sentimentele pentru altcineva, practica cunoscand o folosire intensa in epoca victoriana.

RomaniaTV.net
24 feb. 2017, 21:16
Limbajul florilor. Ce mesaje transmit plantele

Nu este de mirare acest lucru dat fiind faptul ca reprezentantii acelei epoci erau departe de a fi cunoscatori in arta flirtului. Pe atunci, spre deosebire de timpurile moderne, exista o cultura a botanicii, o apreciere profunda a florilor si ierburilor. Acum barbatii ii gratuleaza iubitele cu buchete de trandafiri, insa care este, oare, mesajul unui manunchi de flori si ierburi?

Cunoscuta ca floriografie, florile erau trimise pentru a dezvalui sentimentele secrete de dragoste si afectiune – insa daca era aranjate intr-un anume mod mesajul era, de fapt, unul negativ. Mesajul florilor nu este deloc unul simplu, ba chiar a aparut si un dictionar pe acest subiect. Floriografia a intrat in cultura europeana in 1809, odata cu publicarea listei alcatuite de Joseph Hammer-Pugstall intitulata „Dictionnaire du language des fleurs.” Primul volum important ii apartine doamnei Louise Cortambert (sub pseudonimul name Madame Charlotte de la Tour) „La langage des Fleurs,” in anul 1819. Mai apoi au aparut o multime de carti de acelasi fel, iar unele dintre ele ofereau definitii contradictorii. Dat fiind faptul ca exista atat de multe intrepretari, in acest articol s-a folosit The Old Farmer’s Almanac. Iata, asadar, Limbajul florilor. Ce mesaje transmit plantele.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.