LIONEL MESSI a câştigat BALONUL DE AUR pentru a cincea oară în carieră

Jucătorul argentinian Lionel Messi a primit Balonul de Aur pentru cel mai bun fotbalist al anului 2015, acordat de FIFA și revista France Football. Gala a avut loc luni seara la Palatul Congreselor din Zurich (Elveția). Pentru atacantul echipei FC Barcelona este al cincilea trofeu Balonul de Aur din carieră.

RomaniaTV.net
11 ian. 2016, 19:05
LIONEL MESSI a câştigat BALONUL DE AUR pentru a cincea oară în carieră

Fotbalistul argentinian Lionel Messi, de la FC Barcelona, a câştigat Balonul de Aur pentru a cincea oară în carieră. El a obţinut 41.33 la sută din voturi şi a fost urmat de Cristiano Ronaldo, cu 27.76 şi Neymar cu 7.86 la sută.

Ultimele şapte ediţii ale Balonului de Aur au fost câştigate de Messi (patru) şi Ronaldo (trei). Anul trecut, trofeul a fost obţinut de Ronaldo. Messi a mai câştigat Balonul de Aur în 2009, 2010, 2011 şi 2012.

Lionel Messi a declarat că trăiește ”un moment foarte special”, după ce a primit trofeul, în cadrul galei FIFA de la Zurich. „Este un moment foarte special pentru mine de a reveni pe această scenă pentru încă un Balon de Aur, după cei doi ani consecutivi în care a câștigat Cristiano Ronaldo. Este un Balon de Aur care reprezintă mai mult decât visam când eram copil”, a declarat Messi după premiere.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au votat pentru mine și să le mulțumesc coechipierilor mei, fără de care nimic nu ar fi fost posibil. Mulțumesc fotbalului în general, pentru că tot ce mi-a oferit, bune și rele, pentru că m-a ajutat să învăț și să cresc”, a mai spus jucătorul Barcelonei, în vârstă de 28 de ani.

Lionel Messi a fost votat drept cel mai bun jucător din lume atât de selecţionerul României, Anghel Iordănescu, cât şi de căpitanul naţionalei, Răzvan Raţ. Anghel Iordănescu a opinat că fotbaliştii anului 2015 au fost, în ordine, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo şi Neymar, în timp ce Răzvan Raţ i-a preferat pe Messi, Ronaldo şi Sergio Aguero.

Luis Enrique, tehnicianul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului 2015, devansându-i pe Pep Guardiola (Bayern Munchen) și Jorge Sampaoli (naționala Chile).

În fruntea Barcei din vara lui 2014, Luis Enrique a câștigat anul trecut cinci trofee cu echipa catalană: Liga Campionilor, Campionatul Spaniei, Cupa Regelui, Supercupa Spaniei și Mondialul cluburilor.

La capitolul fotbal feminin, antrenoarea anului a fost aleasă Jill Ellis, care a adus anul trecut titlul mondial naționalei SUA. Ceilalți doi finaliști au fos Mark Sampson, selecționerul Angliei, și Norio Sasaki, selecționerul Japoniei.

FIFA a anunțat echipa ideală a anului 2015, unsprezecele FIFA/FIFPro, în cadrul galei ce are loc luni seara, la Palatul Congreselor din Zurich (Elveția). Echipa ideală a anului 2015 este următoarea: Manuel Neuer (Germania/Bayern Munchen); Thiago Silva (Brazilia/PSG), Marcelo (Brazilia Real Madrid), Sergio Ramos (Spania/Real Madrid), Dani Alves (Brazilia/FC Barcelona); Andres Iniesta (Spania/FC Barcelona), Luka Modric (Croația/Real Madrid), Paul Pogba (Franța/Juventus Torino); Lionel Messi (Argentina/FC Barcelona), Neymar (Brazilia/FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Portugalia/Real Madrid).