Lista celor 6.000 de persoane care s-au înscris în programul de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei a fost publicată

Lista celor 6.000 de persoane care s-au înscris în programul prin care Primăria Capitalei oferă 5.000 de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei pentru achiziţionarea de maşini mai puţin poluante în schimbul celor vechi, duse la casare, ori chiar electrocasnice şi electronice noi, cu clasă energetică superioară a fost publicată miercuri după-amiază. După verificarea criteriilor de eligibilitate, 5.000 de persoane vor primi eco-vouchere, în ordinea înscrierii.

RomaniaTV.net
31 oct. 2018, 14:55
Lista celor 6.000 de persoane care s-au înscris în programul de eco-vouchere în valoare de 9.000 de lei a fost publicată

Lista cu cele 6.000 de persoane înscrise pe aplicaţia PEVAUTO se regăseşte pe site-ul Primăriei Capitalei, la secţiunea „Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat” şi cuprinde iniţialele numelui şi prenumelui persoanei fizice sau denumirea persoanei juridice, codul primit la înregistrare, precum şi ora înregistrării.

În perioada următoare vor fi verificate condiţiile de eligibilitate ale participanţilor, iar în program vor fi acceptaţi doar primii 5.000 de proprietari de autovehicule uzate eligibili, în ordinea înscrierii. Lista cu cei 5.000 de beneficiari eligibili va fi publicată ulterior.

Primăria Capitalei precizează că persoanele care au casat un autovehicul înainte de publicarea listei celor 5.000 de beneficiari vor fi automat excluşi din program.

De la momentul publicării listei beneficiarilor, aceştia au la dispoziţie 90 de zile ca să-şi radieze şi caseze maşina, urmând să încarce pe aplicaţie documentele care să dovedească acest lucru, precum şi faptul că nu au datorii la stat.

Lista firmelor participante la program va fi publicată în curând.

Programul se adresează atât persoanelor fizice, cu domiciliul stabil în Municipiul Bucureşti, cu vârstă minimă de 18 ani, proprietari unici ai autovehiculelor uzate şi care nu au obligaţii de plata la bugetul local şi bugetul de stat, cât şi persoanelor juridice, cu sediul social în Municipiul Bucureşti, proprietari unici ai autovehiculelor uzate, care nu au obligaţii de plata la bugetul local şi bugetul de stat şi nu au fost condamnate pentru infracţiuni împotriva mediului.

Proiectul prevede ca Primăria Capitalei să ofere 5.000 de eco-vouchere ca primă de casare, în valoare de 9.000 de lei fiecare. Tichetul se oferă în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat care este înmatriculat în Bucureşti, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou Euro 6, non-diesel sau electrice. Beneficiarii pot fi persoane fizice sau juridice de drept privat, cu domiciliul sau reşedinţa în Capitală. Voucherul de 9.000 de lei oferit de Primăria Capitalei nu se cumulează cu tichetul Rabla.

Un amendament adus de primarul Capitalei, Gabriela Firea, în şedinţa din luna iulie, când a fost adoptat acest proiect, prevede că voucherul se oferă şi pentru achiziţionarea de electrocasnice.