LISTA companiilor de stat cu pierderi

Top 3 pe lista companiilor de stat cu pierderi este alcătuit din Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia şi CFR Marfă.

13 sept. 2016, 06:05
LISTA companiilor de stat cu pierderi

Complexul Energetic Hunedoara, cel mai mare agent economic din Valea Jiului și din județ, singurul furnizor de căldură din regiune și pe care Guvernul încearcă să îl scape de faliment, conduce acest clasament cu o pierdere brută de 1,6 miliarde de lei înregistrată pe parcursul anului trecut, iar complexul energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din țară, îl secondează cu o pierdere brută de 960,8 milioane de lei, scrie profit.ro.

Ultima poziție de pe podium revine CFR Marfă, cu un minus de 159,1 milioane de lei consemnat anul trecut.

Lista analizată la nivelul Guvernului continuă însă prezentarea acestor companii, relevând că din spate vin Compania Națională a Uraniului (cu o pierdere de 143,4 milioane de lei), și Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS, cu o pierdere de 50,3 milioane de lei).

Până la a 10-a poziție, locurile sunt ocupate de Romaero (- 34,1 milioane de lei), Fondul Român de Contragarantare (- 33,5 milioane de lei), Poșta Română (- 29,4 milioane de lei), Radiocomunicații (- 28,2 milioane de lei) și Tarom (27,4 milioane de lei).

Citeşte şi ANAF: Aproape 140.000 de firme mici au datorii de 78 miliarde lei la bugetul de stat