Lista medicamentelor compensate şi gratuite, finalizată în noiembrie

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat într-un interviu pentru Agerpres că speră ca în luna noiembrie să fie finalizată lista cu medicamente compensate şi gratuite.

24 oct. 2014, 08:41
Lista medicamentelor compensate şi gratuite, finalizată în noiembrie

„Pentru pacienţii care nu pot aştepta, din motive întemeiate, vom avea în sfârşit o listă de medicamente compensate care să poată fi îmbunătăţită în baza unei proceduri care să ţină cont de ultimele medicamente apărute pe piaţă, aşa cum se întâmplă în orice ţară civilizată. Sperăm ca în noiembrie să avem această listă. Până acum aveam o listă care nu putea fi modificată iar unele molecule nu mai aveau acelaşi efect terapeutic, în detrimentul pacienţilor”, a precizat ministrul.

El a menţionat că deja au fost introduse 17 molecule noi din luna iulie, alte 12 urmând a fi disponibile începând de săptămâna viitoare.

„Am introdus 17 noi molecule, care din iulie pot fi prescrise, astfel încât vor avea tratament pacienţii care suferă de forme rare ale unor boli precum cancerul, epilepsia, bolile endocrine, leucemia şi boli neurologice degenerative. Alte şapte molecule, cu 12 indicaţii, deci pentru 12 afecţiuni, vor fi săptămâna viitoare disponibile, până la actualizarea listei”, a adăugat ministrul Nicolae Bănicioiu.