Lista tuturor şcolilor doctorale din România

Ministerul Educaţiei a publicat lista cu toate şcolile doctorale din ţară şi cu profesorii coordonatori. Printre aceştia se află şi Ecaterina Andronescu, care coordonează doctorate în Inginerie Chimică la Politehnica Bucureşti.

19 ian. 2016, 12:34
Lista tuturor şcolilor doctorale din România

Softul naţional antiplagiat este un sistem informatic, rezultat al unui proiect de 12 milioane de lei din fonduri europene, derulat de Ministerul Educaţiei şi terminat în martie 2015. Însă, deşi pilotarea proiectului s-a încheiat acum aproape un an, softul antiplagiat nu a fost încă pus în funcţionare.

„Softul (doct.edu.ro) are o zonă de consultare pentru publicul larg şi o altă componentă destinată membrilor şcolilor doctorale, reprezentanţilor CNATDCU şi Ministerului Educaţiei. Este vorba de facilitarea preluării, evaluării şi informării în privinţa tezelor de doctora şi, totodată, de gestionarea titlurilor universitare. Accesul se face pe bază de parolă şi card electronic personalizat. Modalitatea în care facilităţile acestei platforme vor fi integrate în întregul proces care vizează transparenţa şi controlul calităţii lucrărilor de doctorat se va afla în strânsă corelare cu recomandările grupului de lucru înfiinţat de Curaj la finele anului trecut. Legat de transparenţă, în martie vom lansa o nouă formă a portalului Doctoranzi în România. Aici toţi doctoranzii se vor regăsi cu parcursul lor academic”, a explicat pentru „Adevărul” purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei.

Ministerul Educaţiei a publicat între timp lista cu toate şcolile doctorale din România.